Kunstmatige intelligentie zal de mens veranderen, dus de samenleving zo diep dat mensen zullen stoppen met denken

Kunstmatige intelligentie zal de mens veranderen, dus de samenleving zo diep dat mensen zullen stoppen met denken

Kunstmatige intelligentie zal de mens op alle niveaus overtreffen, innoveren en onze strategie bepalen. Een van de grootste uitdagingen in de botsing tussen AI en mensen als het gaat om innovatie en menselijk intellect – overweeg dit; In de toekomst zal kunstmatige intelligentie onze samenleving en beschaving besturen met de meest geschikte en efficiënte methoden en processen. Van mensen wordt verwacht dat ze deze nieuwe normen volgen die de AI-systemen hebben gecreëerd, simpelweg omdat ze worden beschouwd als de allerbeste strategieën voor de meest optimale winst.

Het aantal mogelijke antwoorden voor alles, elke vraag dus, wordt teruggebracht tot één beste antwoord, met exacte antwoorden voor kleine afleidingen die ook één enkel goed antwoord zullen hebben. Van mensen wordt verwacht dat ze AI-antwoorden meer vertrouwen dan hun eigen gedachten en reden, dus zullen mensen uiteindelijk stoppen met denken en redeneren – het vermogen verliezen om samen met nieuwe ideeën en concepten of nieuwe oplossingen voor problemen te komen. Net zoals gedomesticeerde dieren kleinere hersenen hebben dan hun tegenhangers van wilde dieren met dezelfde exacte genetische sequentie – als het om de hersenen gaat; je gebruikt het of je verliest het.

Net als bij tennis, wordt het spel gewonnen met de veiligste en beste percentageschoten, niet noodzakelijkerwijs de trickshots – AI zal naar de percentageschoten neigen en vooringenomen zijn, omdat het een op waarschijnlijkheid gebaseerd systeem is. Mensen kunnen zo nu en dan goed zijn in de lastige oplossingen voor problemen, maar uiteindelijk zal de meester van de samenleving en het schaakbord van de beschaving kunstmatige intelligentie zijn, niet inferieure menselijke intelligentie

De mensen die in het begin betrokken zijn bij het programmeren en verfijnen van AI, zullen hun vermogen behouden om problemen op te lossen en met unieke originele gedachten te komen door als een team met AI samen te werken, waarbij het beste van AI en menselijk denken en inzicht worden gecombineerd. Maar helaas, uiteindelijk zal AI zichzelf finetunen en hoeven mensen helemaal niet meer na te denken. AI zal het beste leren dat menselijke hersenen te bieden hebben en die informatie al kennen, dus geen verdere menselijke input nodig.

Dat geldt ook voor ‘onwetendheidsgeluk’ – moeilijk te zeggen, maar we zullen er als soort snel genoeg achter komen als deze vooruitgang van technologie en innovatief menselijk denken zich voortzet op de huidige koers. Dit is geen sciencefiction – het is wat we al in gang hebben gezet. Kunstmatige intelligentie is niet goed of slecht, maar je zou kunnen stellen dat het meestal goed is. Denk hierover na.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie