Kunt u nog steeds een e-mail traceren als het account is gesloten?

Kunt u nog steeds een e-mail traceren als het account is gesloten?

Moet u een e-mailadres traceren om de afzender te vinden of te identificeren? U kunt dit nog steeds bereiken, zelfs als het e-mailaccount nu is gesloten en niet langer actief is. Het is misschien wat moeilijker, maar het is nog steeds mogelijk om de persoon achter dat e-mailadres te identificeren. In dit artikel zullen we proberen de extra problemen aan te pakken waarmee een onderzoeker wordt geconfronteerd wanneer hij een oud of staats-e-mailadres probeert te onderzoeken dat is gedeactiveerd.

Eerst moeten we uitzoeken of het e-mailadres dat we proberen te onderzoeken nog steeds actief is of is gesloten. Als het e-mailadres dat we onderzoeken is geopend met het enige doel om contact op te nemen met onze klant en vervolgens onmiddellijk na het verzenden van een e-mail wordt gesloten, zal het moeilijk te traceren zijn. Maar als het account al jaren is gebruikt maar pas onlangs is verwijderd na het verzenden van de aanstootgevende communicatie, kan het een heel eenvoudig onderzoek zijn. In feite kan het e-mailadres worden gevonden in een instant database-service.

Om te bepalen of de e-mail actief is, moet u deze testen met behulp van een van de vele online services die u vertellen of de e-mail actief is. Je kunt het account ook e-mailen vanaf een nep-e-mailaccount en kijken of het terugkomt. Natuurlijk zijn er nog veel meer technische methoden die je kunt gebruiken, maar in dit artikel behandelen we de basis.

Als we hebben vastgesteld dat de e-mail inactief is, halveert dit onze onderzoekstechnieken. Omdat we alleen inkomende gegevens uit de e-mail kunnen analyseren. In een ideaal onderzoek zullen we de computer van de afzender onderzoeken door informatie te analyseren die we kunnen vastleggen wanneer ze een voorwendsel-e-mail openen die we naar hen hebben gestuurd.

We zullen dus de inkomende headers moeten analyseren en het IP-adres moeten extraheren, geo-tracking, IP-adreslokalisatie en goede oude Whois moeten gebruiken om de ISP van de afzender te identificeren. We kunnen ook het IP-adres onderzoeken om te zien of het verband houdt met andere online activiteiten. Maar naast de IP-informatie kunnen we de afzender misschien ook een e-mailprogramma vertellen, zoals Outlook Express.

We kunnen de e-mail naar een database zoeken om te zien of deze in het verleden online is gebruikt. We kunnen het deep web, sites van leden, online facturerings- en betalingsdiensten doorzoeken om te zien of het e-mailadres ooit is gebruikt bij een financiële transactie. Sociale netwerken hebben ook een e-mailzoekfunctie om vrienden te vinden of toe te voegen.

Er zijn ook loonzoekopdrachten, zoals online ontrouwonderzoeken en online gokonderzoeksonderzoeken die een e-mail kunnen traceren naar een online goksite of een geheime online persoonlijke advertentie op een datingsite. Dit soort e-mailonderzoek kan een foto opleveren van de persoon achter het e-mailadres.

Zoals u kunt zien, is het dus mogelijk om een ​​e-mail te traceren en de afzender te lokaliseren of te identificeren, zelfs als het e-mailadres is gedeactiveerd of verwijderd.

Bron: Ed Opperman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie