Laat u niet betrappen op AdSense-klikfraude: controle voor optimale bescherming

Laat u niet betrappen op AdSense-klikfraude: controle voor optimale bescherming

Klikfraude is een strafbaar feit dat iemand naar de gevangenis kan sturen zodra zijn schuld is bewezen.

Maar voor sommige uitgevers, vooral degenen die niet veel weten over informatietechnologie, is het vrij moeilijk om te weten welke klikken nep zijn en welke geldig zijn.

In lijn hiermee heeft Google AdSense een Click Fraud Monitoring Plug-in ontwikkeld.

Deze tool helpt onbedoelde klikken door de uitgever te voorkomen en kwaadaardige klikken door andere gebruikers en door toepassingsprogramma’s te voorkomen.

De plug-in blokkeert ook bepaalde visachtige internetadressen. Volgens Google is de software eenvoudig en makkelijk te installeren. Zelfs de niet zo internetvaardige mensen zullen het gemakkelijk kunnen gebruiken.

Verschillende functies van de monitoringtool kunnen AdSense-gebruikers verzekeren van hun bescherming. Het programma stelt de site-eigenaar via e-mail op de hoogte wanneer een gebruiker is verbannen.

Elke keer dat de klikken overbodig worden, worden advertenties uitgeschakeld. IP-adressen kunnen ook handmatig worden gedeblokkeerd. Kortom, de plug-in telt alle klikken op een bepaalde advertentie.

Als de klik een bepaald aantal overschrijdt, wordt de advertentie verwijderd. De gebruiker of bot wordt ook geblokkeerd.

Naast het gebruik van tools om te voorkomen dat u betrapt wordt op klikfraude, zijn er verschillende manieren om site-eigenaren tegen dit probleem te beschermen.

Het is belangrijk om een ​​unieke URL voor bestemmingspagina’s te gebruiken, zodat u statistieken duidelijk kunt evalueren. Geloof ook geen advertentiebedrijven die hoge prijzen bieden voor klikken.

Als het bedrag te mooi is om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Er zijn gratis programma’s die het klikken op de website bijhouden. Dit kan u helpen te bepalen of de klikken afkomstig zijn van uw concurrent.

AdSense-adverteerders kunnen ook klikfraude voorkomen door de volgende tips te gebruiken. Als u zich concentreert op gevestigde sites, kunt u het risico op valse klikken verkleinen.

Gebruik alleen gerenommeerde uitgevers. Beperk ook de advertentieblootstelling in bepaalde landen met een lage arbeidsparticipatie.

Bots zijn meestal te vinden in deze gebieden. Houd uw campagnes altijd in de gaten. Overweeg advertenties voor uw eigen IP-adres uit te schakelen.

Dit voorkomt onbedoelde klikken en zorgt ervoor dat Google anderen niet aanziet als u. Dit kan via de htaccess-bestanden op uw website.

Bestudeer manieren om toegang te krijgen tot specifieke delen van dit logboek en deze uit te schakelen. Hierdoor worden mogelijke dreigingen beperkt.

Blijf uit de buurt van pop-ups, want uw advertenties mogen niet worden weergegeven op webpagina’s met irrelevante inhoud met illegale activiteiten, volwassenen, gokken, vuurwapens of drugs.

Bestudeer serverlogboeken en houd rekening met verdachte activiteiten. Meld oneven prestaties onmiddellijk.

Zoek naar enorme pieken in het verkeer en verdachte activiteiten in bestanden of mappen waar gebruikers gewoonlijk geen toegang toe hebben. Er wordt aangeraden deze bij te houden door de tijd van activiteit te loggen.

Voor de beste resultaten wordt meestal geadviseerd om monitoringsoftware aan te schaffen die belangrijke functies biedt om voor uw advertenties te zorgen.

Houd rekening met de prijs en wat het biedt. Haal uit bekende marktsites. Bestel niet via spam die u via uw e-mail ontvangt.

Nogmaals, beloften die te mooi zijn om waar te zijn, zijn meestal leeg. Hands-on monitoring kan echt helpen, omdat mensen veel dingen kunnen doen die machines niet kunnen.

Bron: John Paul Richards

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie