Leadgeneratie: de waarde van verwijzingen, vindersvergoedingen en partnercommissies

Leadgeneratie: de waarde van verwijzingen, vindersvergoedingen en partnercommissies

Wat is een zakelijke verwijzing echt waard?

In de wereld van professionele sales weet een uitgekiende organisatie precies wat een “lead” waard is. In feite is dat een van de belangrijkste bouwstenen voor een groot marketingbudget.

In de wereld van kleinere bedrijven kunnen eigenaren al dan niet zo zeker zijn van de exacte waarde van een lead. Toch lijkt iedereen het erover eens te zijn dat verwijzingen belangrijk zijn om meer klanten te krijgen.

Hoeveel bent u bereid te betalen?

Als u ooit onroerend goed heeft gekocht, weet u dat het een standaardpraktijk is voor een makelaar om de verkoopcommissie met anderen te delen – de makelaar-dealer en misschien een andere makelaar die de lead heeft voortgebracht. In Californië kan zelfs een gedeelde verkoopcommissie van 6% duizenden dollars waard zijn!

In de wereld van investeringskapitaal fronst de SEC echter zeer de wenkbrauwen op zoekersvergoedingen en beperkt deze tot een paar, zeer geregistreerde en sterk gereguleerde mensen.

Als u zich in een van deze velden bevindt, moet u zich waarschijnlijk wenden tot uw geregistreerde makelaar/baas voor details!

Vindersvergoedingen of aangesloten commissies in online zaken

In tegenstelling tot de twee bovenstaande voorbeelden, is het gebruik van gelieerde ondernemingen om producten te helpen verkopen in de wereld van internetmarketing wijdverbreid en niet gereguleerd. (Als u dit niet gewend bent, kunt u op de sites die u regelmatig bezoekt op zoek gaan naar links met het lezen van “affiliate programma” of iets dergelijks. Deze links staan ​​meestal in de voettekst van de hoofdpagina.)

Gelieerde ondernemingen betalen om de verkoop te verhogen wordt niet alleen aanbevolen voor online bedrijven, maar een gelieerde onderneming zijn is een bedrijfsmodel op zich.

Partners gebruiken om uw online verkoop te verbeteren

De aangesloten commissie wordt betaald wanneer de koper daadwerkelijk koopt; het kan variëren van 4% tot 100% + van de aankoopprijs. Ja, soms is de commissie MEER dan het bedrag dat uit de verkoop wordt binnengebracht. Waarom is dat? Omdat de naam en het adres van de koper de werkelijke waarde in de vergelijking vertegenwoordigen. (“Een lijst maken” is een heel ander onderwerp.)

Een goed partnerprogramma heeft niet alleen een hoge uitbetaling, maar deelt ook enkele van deze kenmerken:

  • Hoge gemiddelde bestelling

  • Betrouwbare maandelijkse betalingen

  • Training op maat voor filialen

  • Aangepast marketingmateriaal voor gelieerde ondernemingen

  • Goede partnerondersteuning

Als u uw eigen aangesloten team samenstelt, moet u dit allemaal in uw plan opnemen.

En als u overweegt een affiliate te worden en het product van iemand anders te verkopen, let dan op alle genoemde kenmerken. Zorg er vooral voor dat het een product is dat u met trots uw eigen product zou noemen.

In feite is de standaard voor online marketing om: daadwerkelijk een product kopen en gebruiken voordat u het als affiliate aan anderen promoot.

Een slecht of niet getest product kan leiden tot een voorsprong en zelfs tot een verkoop, maar de uiteindelijke prijs is het verlies van het vertrouwen van de koper om ooit nog zaken met u te doen.

Bron: Virginia S Nicols

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie