Lesgeven met technologie

Lesgeven met technologie

Lesgeven met technologie helpt om het leren van studenten uit te breiden door assistent-onderwijsdoelen. Het kan echter tot nadenken stemmen om de beste technologische hulpmiddelen te selecteren zonder het doel voor het leren van studenten uit het oog te verliezen. Een expert kan creatieve en constructieve manieren vinden om technologie in onze klas te integreren.

Wat verstaan ​​we onder technologie?

De term technologie verwijst naar de ontwikkeling van de technieken en hulpmiddelen die we gebruiken om problemen op te lossen of doelen te bereiken. Technologie kan allerlei soorten hulpmiddelen omvatten, van low-tech potloden, papier, een schoolbord tot het gebruik van presentatiesoftware, of high-tech tablets, online samenwerkings- en conferentietools en meer. de nieuwste technologieën stellen ons in staat om dingen uit te proberen in fysieke en virtuele klaslokalen die voorheen niet mogelijk waren.

Hoe kan technologie studenten helpen?

Technologie kan een leerling op de volgende manieren helpen:

1. Tools voor online samenwerking: technologie heeft de studenten en docenten geholpen om documenten online te delen, het document in realtime te bewerken en op een scherm te projecteren. Dit geeft de studenten een samenwerkingsplatform om te brainstormen over ideeën en hun werk te documenteren met behulp van tekst en afbeeldingen.

2. Presentatiesoftware: hiermee kan de instructeur foto’s, diagrammen, video’s en geluidsbestanden met hoge resolutie insluiten om de tekst en de mondelinge inhoud van de lezing te vergroten.

3. Tablet: Hier kunnen tablets worden gekoppeld aan computers, projectoren en cloud, zodat studenten en docenten kunnen communiceren via tekst, tekeningen en diagrammen.

4. Cursusbeheertools: dit stelt docenten in staat om alle bronnen die studenten nodig hebben voor de klas te ordenen. de syllabus, opdrachten, lezingen, online quizzen.

5. Smartphone: Dit is een snelle en gemakkelijke manier om studenten tijdens de les te onderzoeken. Het is een geweldige directe peiling die snel toegang geeft tot het begrip van studenten en instructeurs helpt om het tempo en de inhoud aan te passen

6. Hulpmiddelen voor het vastleggen van colleges: Met de hulpmiddelen voor het vastleggen van colleges kunnen docenten colleges rechtstreeks vanaf hun computer opnemen zonder uitgebreide of extra apparatuur in de klas. De plaat doceert in hun eigen tempo.

Voordelen van technologie-integratie in het onderwijs?

De onderwijsstrategieën op basis van educatieve technologie kunnen worden omschreven als ethisch die het leren van studenten faciliteert en hun capaciteit, productiviteit en prestaties verhoogt. technologie-integratie inspireert positieve veranderingen in lesmethoden op internationaal niveau. De volgende lijst met voordelen zal helpen bij het maken van een definitieve conclusie:

1. Technologie maakt lesgeven gemakkelijk: technologie heeft macht. Het helpt bij het gebruik van projectoren en computerpresentaties om elk type les of instructie te geven en het begripsniveau binnen de klas te verbeteren in plaats van theoretische uitleg te geven die studenten niet kunnen begrijpen.

2. Het vergemakkelijkt de voortgang van de leerlingen: technologie heeft ervoor gezorgd dat docenten afhankelijk zijn van platforms en tools waarmee je individuele prestaties kunt bijhouden.

3. Onderwijstechnologie is goed voor het milieu: als alle scholen zich inzetten voor het gebruik van digitale schoolboeken, kun je je voorstellen hoeveel papier en bomen er bespaard zullen worden. studenten kunnen worden geïnstrueerd om een ​​online toets te maken en hun papers en huiswerk via e-mail in te leveren. Ze kunnen ook worden aangemoedigd om readers te gebruiken om de toegewezen literatuur door te lezen.

4. Het heeft ervoor gezorgd dat leerlingen van leren genieten: leerlingen genieten van leren door hun verslaving aan Facebook, Instagram, dig en andere websites vanaf zeer jonge leeftijd. het internet kan hen afleiden van het leerproces. leren leuk maken door een besloten Facebook-groep voor de klas op te zetten en constructieve gesprekken te inspireren.

5. Het maakt afstandsonderwijs toegankelijker: zonder internet hebben mensen geen toegang tot essentiële informatie. tegenwoordig is afstandsonderwijs een van de meest trending leermethoden. Studenten kunnen hun tijd indelen op een manier die voor hen werkt en ze kunnen gemakkelijk de kennis opdoen waarin ze geïnteresseerd zijn.

Bron: Martin Hahn

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie