In tegenstelling tot andere traditionele Linksys-routers heeft dit apparaat poorten aan de onderkant van het apparaat. Op de andere Linksys routers vind je aansluitpoorten aan de achterzijde van het apparaat.

Dit apparaat bevat 2 Ethernet-poorten. U kunt uw primaire node met uw internetmodem of modem/route verbinden met een van de Ethernet-poorten op Node.

In het geval van andere Linksys-routers, moet u één computer of laptop op de router aansluiten voor de initiële configuratie. Maar in het geval van Linksys Velop-installatie heeft u geen computer nodig. Dit systeem kan mobiel worden geconfigureerd. U moet de Linksys Velop-app downloaden en installeren op uw Android- of Apple-apparaat. Met behulp van deze app kunt u het apparaat eenvoudig instellen.

Neem de Ethernet-kabel die bij het apparaat is geleverd en sluit deze aan op de internetmodem en de Velop Ethernet-poort. Sluit de stroom aan en zet het apparaat aan. Tijdens het opstarten van de Node ziet u: Knipperend blauw lampje. Wanneer het blauwe lampje ononderbroken brandt, is de Node ingeschakeld en werkt.

Start de Linksys-app. Selecteer Velop-systeem uit de optie. Uw mobiele Bluetooth-verbinding wordt gebruikt om het systeem te configureren, dus ik zal u vragen om Bluetooth op uw mobiel in te schakelen. Als er wordt gevraagd om Locatie in te schakelen, schakel dan ook Locatietoegang in. De app zoekt nu naar het primaire knooppunt in het netwerk en probeert er automatisch verbinding mee te maken. Zodra het het apparaat heeft gevonden.

Het programma controleert op de internetverbinding. In het geval van een PPPoE-internetverbindingstype, zal het programma geen internetverbinding vinden als het rechtstreeks op de modem is aangesloten. Klik hier op de link die zegt: Ik wil mijn ISP-instellingen handmatig invoeren. Voer de PPPoE-gebruikersnaam en het wachtwoord in en ga naar Volgende. In sommige gevallen kan ISP u statische IP-adresinstellingen geven. Voer het statische WAN IP-adres in dat door de ISP is opgegeven.

Als alles in orde is, krijgt u een succesbericht.

Als u een nieuw knooppunt toevoegt met de bekabelde verbinding, hoeft u niets te doen. Sluit gewoon de stroom aan op het apparaat. Sluit de Ethernet-kabel aan op het apparaat dat naar het hoofd- of ander bestaand knooppunt gaat. Wacht tot het apparaat is ingeschakeld. Wacht tot het blauwe lampje continu brandt. zodra het effen blauw is, werkt het.

Start de Linksys-app op uw mobiel en log in. Tik op het menupictogram. Selecteer onderaan de optie “Een nieuw product instellen” Selecteer Nodes toevoegen aan bestaand Wifi-netwerk. Tik op Volgende.

In plaats van te vertrouwen op een enkele wifi-router aan het ene uiteinde van je huis, plaats je meerdere Velop-hotspots in huis om een ​​mesh-netwerk te creëren – dat eruitziet als één wifi-netwerk voor al je draadloze gadgets. Je gadgets kunnen naadloos tussen Velop-knooppunten springen terwijl je door het huis beweegt, afhankelijk van het sterkste signaal, dat is alsof je mobiel tussen mobiele torens schakelt.

Het gebruik van Range Extender verlaagt de wifi-snelheid van het netwerk. Onderstaande afbeelding legt uit hoe de range extender de snelheid zal beïnvloeden.

Volgens de technische ondersteuning van Linksys op hun forum kan elk knooppunt maximaal 32 gebruikers aan. Dus als je 100 gebruikers hebt, dan zijn 4 nodes voldoende. Het maximale aantal knooppunten dat kan worden toegevoegd, wordt nog getest door het Linksys Engineering-team, maar momenteel hebben ze tot zes knooppunten getest.

U hebt geen computer nodig voor de eerste configuratie. U kunt dit doen met de Linksys-app die u kunt downloaden op uw Android of iOS.

Bron: Jim P Williams