Loonbelasting bepalen met een mobiele app

Loonbelasting bepalen met een mobiele app

H&R Block Mobiel – iOS, Android

De H&R Block Mobile-app maakt het eenvoudiger om uw belastingaangifte in te dienen door u rechtstreeks in contact te brengen met belastingprofessionals. Kortom, met de app kunt u uw documenten uploaden en naar een belastingprofessional sturen. Het kan een gepersonaliseerde checklist met vereiste documenten maken en u kunt belastingaangiften van voorgaande jaren bekijken. Als u een persoonlijke ontmoeting met een H&R-agent moet plannen, kan de app u ook helpen het dichtstbijzijnde kantoor bij u in de buurt te vinden. Bovendien kunt u met de app de status van uw federale belastingaangifte controleren en het bedrag van uw aangifte schatten met een ingebouwde rekenmachine.

H&R Blok 1040EZ – iPad

Terwijl de H&R Block Mobile-app erop gericht is u in contact te brengen met belastingprofessionals, helpt H&R 1040EZ u in plaats daarvan onafhankelijk uw belastingen in te dienen. Om de app te gebruiken, maakt u foto’s van de benodigde documenten en slaat u de informatie op. Het is gratis om uw belastingen voor te bereiden, maar e-filing kost $ 9,99. De app controleert op fouten, zodat u fouten en weglatingen kunt corrigeren, en klantenservicemedewerkers zijn beschikbaar voor live ondersteuning als u die nodig heeft. Bovendien kunt u met de 1040EZ-app eenvoudig eerdere belastingaangiften bekijken als u H&R Block eerder heeft gebruikt.

TurboTax – iPad

TurboTax voor iPad leidt u door het proces van het indienen van uw belastingen. Ook hier maak je weer een foto van je belastingdocumenten; de app begeleidt je vervolgens bij elke stap van het archiveringsproces en controleert of je alle informatie correct hebt ingevoerd. TurboTax controleert ook op inhoudingen en tegoeden, en zodra uw aangifte binnenkomt, wordt deze opgeslagen in de TurboTax Cloud. Als u vragen heeft, kunt u rechtstreeks vanuit de app hulp vragen aan een live-agent. TurboTax is gratis te downloaden, maar kost $ 29,99 voor federale belastingaangifte en $ 36,99 extra per staat voor belastingaangifte.

TaxCaster – iOS, Android, Windows Phone

Met de lichtgewicht TaxCaster-app kunt u uw belastingteruggave direct inschatten. Voer gewoon de basisinformatie over uw levensstijl en bedrijf in en TaxCaster schat wat u verschuldigd bent en hoeveel u kunt verwachten terug te krijgen. De app gebruikt dezelfde belastingcalculator die u in de desktopversie van TurboTax vindt om de schattingen te geven voordat u zelfs uw belastingen indient. Op basis van de informatie die u verstrekt, kan het ook een product aanbevelen om u te helpen bij het voltooien van het indieningsproces.

Schoenendoos – iOS, Android

Met Shoeboxed is het overzichtelijk houden van uw bonnetjes, rekeningen en andere financiële documenten net zo eenvoudig als het maken van een foto. Zodra u uw document uploadt via de Shoeboxed-app, extraheert het automatisch de belangrijke informatie, zoals leverancier, datum, totaal en betalingstype. Hierdoor ontstaat een volledig doorzoekbare digitale database van uw transacties. Voor eigenaren van kleine bedrijven zal Shoeboxed in de belastingtijd veel opleveren. De app kan u tijd en geld besparen; het zelf beheren van papieren documenten is tijdrovend en het inhuren van iemand anders is duur.

Evernote – iOS, Android, Windows Phone

Evernote is niet alleen een robuuste tool voor het maken van aantekeningen, het biedt ook een manier om de documenten te beheren die u nodig heeft om uw belastingaangifte in te dienen. Omdat je met Evernote gemakkelijk afbeeldingen kunt opslaan en ordenen, kun je je bonnetjes inscannen en ze vervolgens weggooien. En omdat de app gedrukte tekst kan lezen, is het gemakkelijk zoeken naar een specifieke bon. Je hebt een paar opties om je bonnen in Evernote te krijgen. Ten eerste is er de dure ScanSnap-scanner, gemaakt door de Evernote-ontwikkelaar, die direct afbeeldingen van hoge kwaliteit scant en deze automatisch uploadt naar uw Evernote-account. Probeer voor een goedkopere oplossing de DocScanner-app voor iOS en Android, die u kunt gebruiken om bonnen te “scannen” door een foto te maken met uw smartphone of tablet.

IDonatedIt – iOS, Android

Giften aan goede doelen zijn fiscaal aftrekbare uitgaven. Ze verlagen uw belastbaar inkomen en uiteindelijk uw belastingaanslag. Maar het bijhouden van uw donaties gedurende het hele jaar kan een hele klus zijn. Een mobiele app genaamd iDonatedIt stroomlijnt het proces door u te helpen uw donaties snel en gemakkelijk te documenteren. Open de app wanneer u een niet-contant artikel aan een goed doel doneert om de donatiedatum, het goede doel waaraan u heeft gedoneerd en de marktwaarde van het artikel te volgen. Op belastingdag heeft u een volledig en permanent overzicht van gedoneerde items die voldoen aan de IRS-compliancevereisten. U kunt ook foto’s van gedoneerde items bijvoegen en het gedetailleerde donatierapport naar uzelf of uw accountant e-mailen.

Al deze toepassingen zijn gratis en voor meer informatie kunt u onze quickbooks-ondersteuningsblog raadplegen.

Bron: Sandy K Khari

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie