Maak een back-up van WordPress, breng over naar een nieuwe webhost en wijzig de URL

Maak een back-up van WordPress, breng over naar een nieuwe webhost en wijzig de URL

Maak een back-up van uw website naar uw computer

  1. Download een kopie van Filezilla, het is een ijzersterk open-sourceprogramma dat iedereen gratis kan gebruiken.
  2. Haal uw huidige FTP-gegevens voor webhosting op (meestal te vinden in de informatie op het Configuratiescherm van de webhost of op de informatiepagina van de website van uw webhost).
  3. Installeer Filezilla, voer na installatie uw FTP-inloggegevens in bij “Site Manager”.
  4. Zorg ervoor dat u met succes verbinding kunt maken met uw hostingruimte en bekijk de bestanden in het rechterdeelvenster.
  5. Zoek een geschikte lokale back-uplocatie, bij voorkeur op een verwisselbare harde schijf of op het bestandssysteem van uw eigen computer in het linkerdeelvenster, bijvoorbeeld: C:UsersMeWebsiteBackup.
  6. In Filezilla met voorbeeld: C:UsersMeWebsiteBackup geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik met de rechtermuisknop op de hoofdmap van uw websitemap in het rechterdeelvenster en kies voor “downloaden”.
  7. Als Filezilla om een ​​duplicaatbestand vraagt, kies dan de optie “hernoemen” en hernoem de bestanden index1.HTML, index2.HTML enzovoort. U kunt de voltooide en foutieve downloads volgen op de onderstaande tabbladen in Filezilla.

Wijzig uw databasenaam, gebruiker en wachtwoord in Wp-Config

1. Download met FileZilla het WP-Config-bestand in de hoofdmap van uw WordPress-installatie of bewerk het met de ingebouwde bewerkingsfunctie in het Configuratiescherm van uw webhost. Maak een kopie om veilig te bewaren voor het geval er iets misgaat.

2. Wijzig de volgende waarden DB_NAME, DB_USER en DB_PASSWORD om uw nieuwe databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord weer te geven:

// ** MySQL-instellingen ** //

define(‘DB_NAME’, ‘Uw databasenaam’);

define(‘DB_USER’, ‘Uw database gebruikersnaam’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘Uw databasewachtwoord’)

Sla uw wijzigingen op en upload het bestand indien nodig terug naar uw hostingruimte, waarbij u het origineel overschrijft.

Bewerk uw Functions.php tijdelijk

Opmerking: Om overmatig linken tot een minimum te beperken, “*voorbeeld” wordt gebruikt in plaats van dat u het adres van uw eigen website intypt, compleet met http:// <--- laat de punten weg wanneer u het intypt.

1. We zullen WordPress informeren over de wijziging van uw domeinnaam zonder daadwerkelijk in te loggen met behulp van het bestand Functions.php. Dit bestand is te vinden in uw Wp-contents/themes/ map. Als er geen aanwezig is, kunt u er een maken met Kladblok of een vergelijkbaar programma en het functies.php noemen.

2. Maak een kopie voor het geval er iets misgaat. Open functions.php voor bewerking, lokaal of bewerken in uw Configuratiescherm.

Vervang de *voorbeeld met uw nieuwe domeinnaam:

update_option(‘siteurl’,’*voorbeeld‘);
update_option(‘thuis’,’*voorbeeld‘);

3. Sla uw wijzigingen op en upload het bestand indien nodig terug naar uw hostingruimte, overschrijf het origineel of kies opslaan als u het bewerkt in het Configuratiescherm.

4. Ga naar uw WordPress-site “*voorbeeld” x3 keer en probeer dan in te loggen “*voorbeeld/ wp-admin”. Op dit punt kunt u inloggen of de optie voor het opnieuw instellen van het wachtwoord kiezen om dit te doen.

U kunt nu het volgende verwijderen:

update_option(‘siteurl’,’*voorbeeld‘);

update_option(‘thuis’,’*voorbeeld‘);

Van functies.php

Ruim eventuele sporen van uw oude domein op (optioneel)

Opmerking: Dit is optioneel, gebruik het alleen als uw website nog steeds defect lijkt te zijn.

1. We zullen een klein programma gebruiken met de naam Search and Replace DB2, pak hier een kopie van Search and Replace DB2.

2. Download, extraheer en hernoem de Search and Replace DB2.php naar wat je maar wilt door de.php-extensie te verlaten.

3. Upload de hernoemde Search and Replace DB2.php naar de hoofdmap van uw WordPress-installatiemap.

4. Ga vervolgens in uw webbrowser naar *voorbeeld/hernoemd bestand.php

5. Volg gewoon de instructies op het scherm om alle instanties van uw oude domein te vervangen door uw nieuwe. *Opmerking: het kan zijn dat u dit een paar keer moet uitvoeren.

6. Wanneer dit is voltooid, verwijdert u om veiligheidsredenen het hernoemde bestand Zoeken en vervangen van DB2 uit uw webruimte.

Bron: David T Goodwin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie