Maak kennis met de bestaande Bitcoin-wanpraktijken

Maak kennis met de bestaande Bitcoin-wanpraktijken

Bitcoin, de meest populaire crypto die er is, wordt nu beschouwd als een van de meest populaire investeringen. Maar weet je dat dit heeft geleid tot veel nieuwe bitcoin-zwendel? Ja, dat is de waarheid en helaas kunt u er deel van uitmaken als u niets weet over deze oplichting. Dit artikel laat u kennismaken met alle soorten bitcoin-zwendel die er zijn.

Dit zijn de soorten bitcoin-zwendel die er zijn –

Phishing

Wees altijd op uw hoede voor phishingfraude. Phishing-aanvallen zijn zeker een favoriet onder hackers en oplichters. Bij een phishing-aanval imiteert een betrokken persoon zich meestal voor een dienst, bedrijf of persoon, simpelweg door middel van e-mail of andere op tekst gebaseerde communicatie, of door een valse en manipulatieve website te hosten die lijkt op een echte website. Het doel is altijd om een ​​slachtoffer te misleiden om hun privétips te onthullen of bitcoin te sturen naar een adres dat de specifieke oplichter bezit.

Dit soort e-mails zien er vaak uit alsof ze legitiem zijn, maar zijn nep van aard.

Valse uitwisselingen

Een van de minst moeilijke manieren om investeerders te bedriegen, is om zich voor te doen als een internetmarketeer van een goed en legitiem bedrijf. Nou, dat is precies wat oplichters binnen de bitcoin-discipline doen.

Er bestaan ​​veel van dergelijke uitwisselingen en ze presenteerden zichzelf als een plek om bitcoin te ruilen en te verhandelen, maar waren uiteindelijk frauduleus. Veel beurzen hebben dus mensen van hun geld weggejaagd door zich simpelweg voor te doen als een nieuwe respectabele en legitieme cryptocurrency-uitwisseling.

Valse ICO’s

Samen met de toename van door blockchain gesteunde bedrijven, werden nep-ICO’s populair als een manier om dit soort nieuwe bedrijven te ondersteunen. Gezien het niet-gereguleerde karakter van bitcoin zelf, staat de deur wijd open voor allerlei frauduleuze activiteiten.

Het merendeel van de ICO-fraude vond plaats door investeerders ertoe te bewegen zich in of door middel van nep-ICO-websites te committeren met behulp van nep-bitcoin-wallets of andere crypto-wallets, of door te verschijnen als echte op cryptocurrency gebaseerde bedrijven.

Velen zijn al beschuldigd van dergelijke wanpraktijken, daarom is het beter om dergelijke portefeuilles te verifiëren voordat u daadwerkelijk besluit uw geld bij hen te plaatsen.

Gigantische rendementen

Als je van de handelsindustrie houdt, moet je inmiddels weten dat gigantische rendementen gewoon niet mogelijk zijn als het gaat om bitcoin-handel, of crypto-handel in het algemeen. Daarom, wanneer een makelaar u probeert te beloven dat uw geld binnen een bepaald tijdsbestek zal worden verdubbeld, is de beste optie in dergelijke gevallen om zo veel mogelijk bij dergelijke makelaars weg te blijven. Ze nemen gewoon je geld en rennen weg en je zou alleen maar verdriet en wroeging hebben.

Bron: Alex Miller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie