Maakt geld je succesvol?

Maakt geld je succesvol?

Iemand zei ooit,

“Hoewel geld niet gelukkig maakt, moet ik er wel veel om giechelen.”

Dit werd duidelijk gezegd door iemand die niet alleen geld kreeg, maar ook tijd had om het uit te geven. Want de waarheid is dat geld alleen geen vreugde creëert. Tijd hebben om het door te brengen en dingen te doen met degenen van wie je houdt, is wat geluk en succes werkelijk is.

Als mensen ondernemer willen worden, denken ze eigenlijk niet aan het werk. Ze denken aan de vrijheid.

Wat is succes?

Dit komt neer op wat succes werkelijk is. Succes is vrijheid. Succes betekent dat je een dag vrij kunt nemen om met je kinderen op excursie te gaan. Succes betekent dat als je op zondagochtend rustig wilt ontbijten met je partner, dat kan.

Succes betekent dat als je die reis naar Nepal wilt maken, dat kan. Ja, geld helpt je die dingen te betalen, maar geld is alleen het middel waarmee je ze kunt kopen en iedereen kan geld verdienen. Maar niet iedereen die geld heeft, heeft ook de tijd om er echt van te genieten. Tijd is eindig. Geld is dat niet.

De waarde van tijd

Timothy Ferriss zegt in zijn boek The 4-Hour Work Week:

“Om van het leven te genieten, heb je geen luxe onzin nodig, maar je moet wel je tijd beheersen en beseffen dat de meeste dingen gewoon niet zo serieus zijn als je ze doet voorkomen.”

Daarom zal het vaak averechts werken om prioriteit te geven aan de dingen die je doet, dingen op basis van geld.

Baseer in plaats daarvan alles wat u doet op hoeveel tijd het u gaat kosten. Waar haal je het vandaan dat je eigenlijk liever zou doen? Natuurlijk moeten er dingen gebeuren die we niet willen. De meeste van die dingen kunnen echter worden uitbesteed en rond de belangrijkste dingen op uw takenlijst worden gewerkt.

De meeste dingen kunnen gewoon wachten.

Mensen die echt succesvol zijn in het leven beseffen de waarheid van de grenzen van de tijd en ze doen er alles aan om de tijd die ze hebben zo goed mogelijk te benutten. Daarom zijn enkele van de meest succesvolle mensen die je kent zo productief. Succesvolle mensen leven vaak volgens hun agenda’s en schema’s. Dat lijkt misschien onromantisch, maar de waarheid is dat het plannen van werk en plezier je leven met grote sprongen zal verbeteren.

In feite, pak nu uw agenda en plan eerst alle dingen in die u met uw gezin en voor uzelf wilt doen en die geen verband houden met werk.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je er omheen werken. Dat is het hele punt van ondernemer worden – vrijheid hebben, maar het is belangrijk dat je onthoudt wat vrijheid inhoudt.

Geen geld, maar tijd. Hoeveel is uw tijd waard?

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie