Machine Learning: “Een intelligente weg naar slimmere CRM”

Machine Learning: “Een intelligente weg naar slimmere CRM”

CRM systeem Slaat een groot aantal klantgegevens op. Die gegevens worden geëxtraheerd uit verkoop- en marketingactiviteiten en klantenondersteuning. En het zijn alleen gestructureerde gegevens, wat niet genoeg is voor betere besluitvorming. In dat geval is Machine learning een grote hulp en kan het vleugels geven aan uw CRM-oplossing. Het zal helpen om de algehele klantbetrokkenheid te verbeteren.

Bekijk mogelijke verbeteringen van machine learning met CRM-systeem.

Machinaal leren is meer een kunstmatige intelligentie, die computers of machines begeleidt om automatisch te leren en de functionaliteit uit ervaring te verbeteren zonder de noodzaak van expliciete programmering. De technologie stelt machines in staat om alle taken uit te voeren nadat ze zijn geprogrammeerd met behulp van analyse van historische gegevens. Het analyseert de kooppatronen van de klant in het verleden en helpt toekomstige besluitvorming voor mogelijke uitkomsten van een consument te voorspellen.

Machine learning helpt CRM om de ROI te verhogen en betere resultaten te behalen.

Hoe CRM en machine learning werken.

1. Door de eerdere klantinteractie met het CRM en hun aankoopgedrag te analyseren. Het zorgt ervoor, welke acties en gegevens tot geweldige resultaten zouden leiden. Voor meer klanttevredenheid.

2. Het interpreteert elke nieuwe klantinteractie met het CRM en beveelt op basis daarvan de beste toekomstige acties aan die geweldige resultaten beïnvloeden.

3. Het helpt om het leerproces automatisch bij te werken op basis van het gedrag van de klant in het verleden en de interactie met het CRM-systeem. Geen handmatige invoer nodig.

4. Het helpt je om verborgen inzichten uit de enorme hoeveelheid gegevens te achterhalen en te optimaliseren. Dat leidt tot effectief managen, het begrijpen van de behoeften van uw klant resulteert in een betere dienstverlening of de beste service.

Er zijn verschillende gebieden waarop machine learning u kan helpen de waarde van uw CRM-investering te vergroten:

1. Bereid je voor op de toekomst:

CRM-systemen concentreren zich meer op het verzamelen van historische gegevens. aan de andere kant was machine learning gericht op het bieden van toekomstige acties en kijkt het naar een voorspellende kijk. Het kijkt naar elke interactie met de klant en doet op basis daarvan aanbevelingen over hoe betere resultaten kunnen worden bereikt door de klant te betrekken op basis van hun interesses.

2. Voortdurende voorspellingen bijwerken:

In de veranderende wereld van vandaag verandert alles zo snel van data tot interacties door continue productreleases en veranderingen in het koopgedrag van de klant. Machine learning wordt ermee bijgewerkt door automatisch alle eerdere interacties en acties te interpreteren. Het bespaart u een handmatige update.

3. Geef redenen voor elke aanbeveling:

CRM-systeem geeft je een 360-gradenoverzicht van al je klantgegevens op één plek. Maar het is niet in staat om het soort interacties tussen de klant en de organisatie te interpreteren. In dat geval helpt het leermechanisme van machine learning om de redenen achter elke aanbeveling te vinden. Dit zelflerende proces stelt het CRM-systeem in staat om het “Waarom” achter elke interactie te verduidelijken. Daarom kunt u gemakkelijk de reden achter een bepaald scenario of een bepaalde klantstatus achterhalen.

4. Analyseer ongestructureerde gegevens:

CRM houdt alleen gestructureerde gegevens bij zoals klantcontactinformatie, omzet, klantcategorie enz. Terwijl machine learning uitblinkt in het bijhouden van ongestructureerde gegevens zoals belangrijke aantekeningen over de vergadering, e-mailtekst, feedback van klanten enz. Het verzamelen van ongestructureerde gegevens samen met gestructureerde gegevens helpt bij het nemen van betere beslissingen en zorgt voor geweldige resultaten.

Machine learning voegt een vonk toe aan het bestaande CRM en transformeert het in een voorspellend intelligent systeem dat u helpt uw ​​klant beter te begrijpen en de productiviteit verbetert. Vandaar een stijging van de ROI.

Bron: Jigyasa Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie