Maken en ontwikkelen van iPhone-applicaties

Maken en ontwikkelen van iPhone-applicaties

Een bevredigend beroep van het heden en de toekomst Het maken en ontwikkelen van iPhone-apps als een carrière is een zeer bloeiende sector. De hausse op de markt van smartphones, met name de iPhones, zal minstens de komende 5 jaar aanhouden.

Tegenwoordig is loopbaanontwikkeling direct gekoppeld aan de branche en de kansen om te profiteren van de kwalificatie, expertise en ervaring die de kandidaat heeft. In de loop der jaren zijn de medische en onderwijssectoren zeer lucratief gebleken voor loopbaanontwikkeling.

De laatste 2 decennia van de 21e eeuw zijn getuige geweest van de exponentiële groei van de IT-industrie. Het internet heeft bewezen elke sector aan zijn net vast te binden. De computer en internetverbinding zijn onmisbaar geworden.

Eerder waren de websites alleen ontworpen om compatibel te zijn met het platform en het besturingssysteem van de desktop-pc’s en laptops. Later kwam het podium van “klein is mooi”. Iedereen wilde dat alles een miniatuurformaat had, maar zonder concessies te doen aan de gebruiksfuncties. Toen was er een grote technische sprong voorwaarts om de mobiele telefoons samen te voegen met de computer en ze om te zetten in smartphones.

Niemand heeft een andere keuze dan dit tijdperk het tijdperk van computer- en internetservices te noemen. Met de hausse op de markt van smartphones, met name de iPhones, zijn de carrièrevooruitzichten van de ontwikkelaars van iPhone-apps zeer rooskleurig.

De marketingstrategie van Apple Inc., de fabrikanten van iPhone, is zeer uniek vanwege de achterwaartse integratie. Ze zijn begonnen met de online Apple Store. iPhone-applicaties kunnen direct worden gekocht en gedownload voor de online winkel van Thins. Deze online winkel faciliteert niet alleen de iPhone-gebruiker maar ook de ontwikkelaars.

Hoe faciliteert de Apple Store de iPhone app-ontwikkelaars? Het biedt de ontwikkelaars een platform voor de verkoop van applicaties en geeft informatie over de andere applicaties die beschikbaar zijn in de winkel. Apple Inc. houdt slechts 20% van de opbrengst van de verkoop van de iPhone-applicatie in, terwijl 70% van de opbrengst aan de applicatie-ontwikkelaar wordt uitbetaald. Dit motiveert niet alleen de ontwikkelaar van iPhone-applicaties, maar vergroot ook de goodwill van het bedrijf in de markt.

Leren hoe je iPhone-applicaties kunt ontwikkelen is niet erg moeilijk, maar om de kneepjes van het vak te kennen en er een expert in te worden, is technisch inzicht nodig. De sector voor het ontwikkelen van iPhone-applicaties is niet zonder concurrentie en iPhone is niet het enige smartphonemerk dat op de markt verkrijgbaar is. Er zijn ook andere merken.

Een carrière in de ontwikkeling van iPhone-applicaties is zeer de moeite waard, op voorwaarde dat je slim genoeg werkt om de technische details hard, efficiënt en effectief te laten werken, waar je het ook toepast.

Het maken van een professionele iPhone-toepassingsontwikkelaar houdt in dat de ideeën worden omgezet in zinvolle toepassingen die van enig nut zijn voor de iPhone-gebruikers en die commercieel haalbaar zijn.

Auteursrecht © 2011

Bron: Alan L Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie