Meest voorkomende problemen van Android-smartphones en hun oplossingen

Meest voorkomende problemen van Android-smartphones en hun oplossingen

In de jaren 2007 en 2008, toen Google en Andy Rubin met hun team van onderzoekers en ingenieurs bezig waren een idee tot leven te brengen in de vorm van een Android-telefoon, wist de mens niet wat een digitale revolutie dit zou teweegbrengen. ‘Sooner’ was de eerste visie van hoe een Android-telefoon eruit zou zien en werd in 2006 in samenwerking met HTC gebouwd en in het jaar 2007 werkte T-Mobile met hen samen als testpartner.

Het is nu iets meer dan een decennium en de mens jongleert met meerdere Android-telefoons tegelijk en ervaart voordelen. Android-telefoons hebben de manier waarop mensen zich gedragen en denken beïnvloed. Wat kan er overweldigender zijn?

Zoals we allemaal weten, heeft alles een keerzijde. Ook Android-telefoons zijn er niet van verstoken. Laten we eens kijken wat de veelvoorkomende problemen zijn waarmee gebruikers van Android-telefoons worden geconfronteerd en hoe deze kunnen worden opgelost.

Lage batterij

Een bijna lege batterij is altijd een vervelend probleem met Android-smartphones. Het meerdere keren per dag opladen is niet eerlijk van de kant van een enthousiaste telefoongebruiker, omdat het veel tijd kost om tot 100 procent op te laden. Om de levensduur van de batterij van uw telefoon te verlengen, wist u alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, schakelt u de mobiele data of wifi uit wanneer deze niet in gebruik is, verlaagt u de helderheid tot een comfortabel niveau en schakelt u de batterijbesparende modus in. Deze kleine hacks kunnen u veel batterij besparen voor noodgevallen en anderszins.

Langzaam lopen

Het is een onmiskenbaar feit dat de gebruikers hier schuld hebben. De trage telefoon is een weerspiegeling van onze smartphonegewoonten. Redenen hiervoor zijn: te veel apps voor te weinig interne opslag, te veel foto’s en video’s, het bestaan ​​van app-cache en app-gegevens en applicaties die continu op de achtergrond draaien. Net zoals een persoon sneller kan lopen of rennen met een minder gevulde maag dan met een gevulde, zal ook een smartphone sneller werken als deze vrij is van zware bestanden, apps en rommel. Verwijder ongebruikte apps of probeer hun lichtere versies te gebruiken. App-cache is een belangrijke reden die uw telefoon aanzienlijk vertraagt. Ga naar instellingen>Apps>cache wissen. Meer informatie over het wissen van de app-cache en het wissen van app-gegevens op Android voor een sneller werkende telefoon.

Geen wifi-verbinding

Het Android Wi-Fi-slaapbeleid schakelt de Wi-Fi-connectiviteit uit terwijl de telefoon de inactieve of slaapstand bereikt. Dit is geen al te groot probleem, omdat het uw batterij- en gegevensverbruik bespaart, maar voor mensen die tijdige updates en meldingen nodig hebben, kunnen het probleem eenvoudig worden opgelost. Ga naar geavanceerde wifi-instellingen en selecteer ‘Nooit’ voor ‘Wi-Fi aan tijdens slaapstand houden’.

Minder interne opslag

De inhoud van de galerij van onze telefoon overschrijdt al snel de limiet van het interne geheugen. U hoeft zich niet verdrietig te voelen over het verwijderen van de oude media-inhoud van uw telefoon. Bewaar ze gewoon op cloudservers zoals Drop-box, Google Foto’s en Google Drive voordat je alles wegvaagt. Dit zal u helpen ruimte vrij te maken voor nieuwe bestanden en ook in de veilige opslag van de oude.

Crashende apps

Sommige van uw apps werken mogelijk plotseling niet meer. Dit komt door een overbelasting van corrupte cache- of app-gegevens. Verwijder de cache in de hierboven besproken methode om soepel werkende apps te hebben. Als het verwijderen van de app-cache het probleem niet oplost, maak dan een back-up van de app-gerelateerde inhoud en verwijder vervolgens de app-gegevens en start uw telefoon opnieuw op. Download en installeer de app opnieuw vanuit Google Play.

Warmt op

Sommige Android-telefoons raken oververhit door fabricage- of andere defecten of misschien door de aanwezigheid van zware apps zoals game-apps en Facebook. Probeer uw telefoon niet te gebruiken terwijl deze is opgeladen en vermijd zware apps of gebruik hun lichtere versies. Geef het een pauze als het te veel opwarmt.

De automatische correctiefunctie ingrijpen

Verstoort uw Android de automatische correctie van woordsuggesties terwijl u een bericht typt? Als je het irritant vindt, zet je het uit door naar Instellingen>Taal en invoer>Android-toetsenbord>Autocorrectie te gaan en op ‘Uit’ te tikken.

Deze veelvoorkomende Android-problemen kunnen een naadloos mobiel regime in de weg staan. Los ze op door de bovenstaande stappen te volgen en u zult een gelukkige Android-gebruiker zijn.

Bron: Jose Martin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie