Merk de URL van uw website op met een favicon

Merk de URL van uw website op met een favicon

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je naar het favorietenmenu van je browser of de adresbalk kijkt, sommige items hun eigen kleine pictogram naast hun URL hebben?

Het wordt een “Favicon” genoemd (een grafisch bestand met de extensie .ico) en het wordt in de hoofdmap van de website geplaatst. Elke keer dat u een bladwijzer maakt voor een site die een eigen favicon.ico-bestand heeft, wordt dit toegevoegd aan uw browser en is het vanaf dat moment zichtbaar in het favorietenmenu en in de adresbalk.

In het begin hadden alleen grote websites een favicon, maar nu kunt u er ook een maken en deze gebruiken om uw website te brandmerken. Het eerste dat u hoeft te doen, is uw favicon maken. Om door browsers te worden weergegeven, moet het een grootte hebben van 16×16 pixels. Om er een te maken, kunt u een grafisch programma gebruiken genaamd Icon Forge (u kunt een gratis proefversie downloaden in CNET):

http://download.com.com/3000-2195-10128559.html

U kunt een geheel nieuw pictogram maken of een 16×16 ‘.gif’- of ‘.jpg’-bestand importeren en opslaan als een ‘.ico’-bestand.

U moet dan uw pictogram opslaan met de standaardnaam ‘favicon.ico’ en het uploaden naar de hoofdmap van uw website (waar uw indexpagina zich bevindt). Ten slotte moet u daarna uw pictogram aan uw webpagina koppelen. Dat doe je door direct na de HEAD-tag van je pagina de volgende HTML-code op te nemen:

link REL=”SHORTCUT ICON” HREF=”http://www.uwwebsite.com/favicon.ico”

Als je dat eenmaal hebt gedaan, is dat het. Om het uit te proberen, gaat u naar uw webpagina en voegt u uw pagina toe aan uw favorieten. U zou het favicon naast de titel van uw bladwijzer moeten kunnen zien. De volgende keer dat u uw URL in de adresbalk typt, ziet u uw favicon links van de URL.

(Favicons werken met Internet Explorer 5 of nieuwer en met recente versies van Netscape.)

——-

U kunt dit artikel vrij herdrukken. Voeg aan het einde gewoon het volgende bronnenvak toe:

Bron: Mario Sanchez

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie