Met geld kun je geen liefde kopen

Met geld kun je geen liefde kopen

Zoals het oude gezegde luidt: geld kan je geen liefde kopen, maar het kan je tijd geven met degenen van wie je houdt wanneer je het het meest nodig hebt. We hopen allemaal op een lang gezond leven met veel tijd met familie en vrienden. Soms heeft het leven echter andere plannen en een beetje planning kan de financiële last verlichten op een moment dat het laatste waar u aan moet denken, geld is. Een verzekering tegen kritieke ziekte is een optie om rekening te houden met de onvoorziene toekomst.

Een langdurige klant bevond zich in deze exacte situatie. Terwijl ze ijverig aan hun pensioenplannen werkten, werd bij een van hen terminale hersenkanker vastgesteld, die 37 dagen later overleed.

Gelukkig hebben we tijdens de financiële planningssessies de dekking voor kritieke ziekten besproken en opgenomen in hun reeks groeps- en verzekeringsopties. Hierdoor kon het gezin hun beperkte tijd samen doorbrengen en had het ook de juiste tijd om het verlies van een vader en echtgenoot te rouwen zonder zich zorgen te maken over de financiën.

Een levensbedreigende ziektekostenverzekering keert een forfaitaire uitkering uit als u de diagnose krijgt van een gevreesde ziekte zoals multiple sclerose, Alzheimer, kanker of de ziekte van Parkinson. Andere gedekte aandoeningen kunnen coma, beroerte, hartaanval en nierfalen zijn. Uitkeringen worden betaald bij de eerste gebeurtenis en kunnen worden gebruikt om medische kosten te betalen, uw huis aan te passen of zelfs vakantie te nemen.

Er zijn veel versies van een verzekering tegen kritieke ziekten beschikbaar en verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende dekkingen. Laat premies niet uw leidraad zijn bij het kiezen van de juiste dekking voor u en uw gezin. Door met een financieel planner te praten, kunt u door de lastige wateren navigeren om ervoor te zorgen dat aan uw toekomstige behoeften wordt voldaan op basis van uw familiegeschiedenis en toekomstige doelen.

Door bovengenoemde situatie hebben de kinderen van dit echtpaar inmiddels regelmatig overleg met hun financieel planner om hun eigen financiële plannen te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat hun erfenis en financiële zaken goed geregeld zijn. Ervaring uit de eerste hand heeft hen geleerd dat een beetje planning een lange weg gaat.

Bron: Doug Buss

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie