Microsoft Access-database: hoe om te gaan met de mythe dat toegang meerdere gebruikers niet aankan

Microsoft Access-database: hoe om te gaan met de mythe dat toegang meerdere gebruikers niet aankan

Als ik elke keer een pond (of dollar) had, hoorde ik dat Microsoft Access niet goed genoeg is als het om meerdere ‘gelijktijdige’ gebruikers gaat en dat prestatievermindering en vergrendelingsproblemen de belangrijkste symptomen zijn bij het delen van een Access-database; Ik zou met pensioen kunnen gaan en meer van mijn tijd terug kunnen geven aan de samenleving die mijn hulp echt nodig heeft!

In 2004 werd mij gevraagd om een ​​Access-database te bouwen die meer dan 30 gebruikers zou kunnen gebruiken om bestellingen te gebruiken en te plaatsen, ze te verwerken en andere leden de goederen te laten afleveren in een productiemodule. Allereerst moest ik niet vaststellen hoeveel gebruikers, maar hoeveel gelijktijdige van gebruikers wordt verwacht dat ze de Microsoft Access-databasetoepassing gebruiken, waarvan de klant heeft bevestigd dat er 25-30 gebruikers nodig zijn om dezelfde database tegelijkertijd te gebruiken.

Er zijn veel meningen of Microsoft Access daadwerkelijk meerdere gebruikers en grote hoeveelheden gegevens aankan en die zijn er zeker voordelen en nadelen (wat hier niet aan de orde komt), Er is een gezegde op elk vakgebied “Zet 7 experts in een kamer en vraag ze om een ​​mening en je krijgt 21 verschillende antwoorden.

Mijn mening is eenvoudig; probeer eerst Microsoft Access en als je dan tenminste naar een grotere applicatie moet gaan, dan kun je verder gaan, wetende dat je het tenminste geprobeerd hebt!

Dus om u op weg te helpen, zijn er 5 redenen om af te rekenen met de mythe waarom Access in een multi-user omgeving kan worden gebruikt.

  1. De meest populaire actie is om de Access-database in twee delen te splitsen. Zorg dat alle tabellen in de ene database staan ​​en de overige objecten in een andere. Zorg ervoor dat u de database ‘Tables’ (algemeen bekend als BE- Back-end) op de server of gedeelde netwerkmap met de andere database (algemeen bekend als FE – Voorkant) op het bureaublad van elke gebruiker met een link naar de BE-database.
  2. Leer bij het ontwerpen van uw tabellen om indexering in te stellen op de veelgebruikte velden en niet alleen de ‘primaire’ sleutel in een tabel in te stellen. Het andere type sleutel dat vaak over het hoofd wordt gezien, staat bekend als de ‘buitenlandse’ sleutel. Dit helpt allemaal bij de prestaties en versnelt de query’s in Microsoft Access.
  3. Het laden van formulieren kan geheugenintensief zijn en om de prestaties te helpen en vergrendeling te voorkomen, kunt u overwegen een formulier te openen als: ‘ongebonden’ naar de gegevensbron. U kunt de gegevens vervolgens vullen via een macro- of VBA-code om de gegevens indien nodig te verwerken.
  4. Het gebruik van formulieren en rapporten is een overhead die gemakkelijk kan worden gecontroleerd (en is een van de redenen waarom ze op het bureaublad worden opgeslagen). Beperk het aantal bedieningselementen tot een minimum, wat betekent dat er minder tabbladen en onnodige tekstvakken zijn voor berekeningen en andere verborgen waarden. Er zijn betere manieren om hiermee om te gaan, maar hiervoor is enige kennis van VBA-code vereist.
  5. Gebruik maken van ‘lokaal‘ tijdelijke tabellen om offline verwerking af te handelen die vervolgens naar de BE-database kunnen worden verzonden als en wanneer nodig om het verkeer zo vrij mogelijk te houden.

Er zijn andere technieken die kunnen worden toegevoegd om meerdere ‘gelijktijdige‘ gebruikers maar eerst ervaring hadden, zegt dat je een Microsoft Access-database via een netwerk kunt gebruiken als een gesimuleerde Client/Server-databasetoepassing.

Bron: Ben S Beitler

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie