Microsoft CRM Customization – Inkomende/uitgaande e-mailberichten verwerken

Microsoft CRM Customization – Inkomende/uitgaande e-mailberichten verwerken

We willen u verschillende situaties geven waarin u mogelijk aangepaste ontwikkeling en programmering nodig heeft om de Microsoft CRM-functionaliteit te verbeteren. Dit overzicht is voor programmeur, softwareontwikkelaar, IT-specialist, databasebeheerder.

Microsoft CRM, de CRM-applicatie van Microsoft Business Solutions maakt gebruik van bijna alle recente Microsoft-technologieën: .Net (het is eigenlijk geschreven in C#.Net met HTML en Javascript aan de webclientzijde plus heeft Microsoft CRM SDK met C# en gedeeltelijk VB.Net voorbeelden), Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange 2003/2000 en andere. Om u nu een kort overzicht te geven van de workflow en berichten: u kunt e-mail rechtstreeks vanuit Account, Contactpersoon of Lead verzenden en deze wordt verwerkt door de Microsoft CRM-Exchange-connector. Deze e-mail heeft GUID in de berichtkop. Wanneer de geadresseerde de e-mail beantwoordt – deze wordt verwerkt door de connector – herkent deze de GUID en vindt de oorspronkelijke activiteit en voegt deze e-mail als gesloten activiteit toe aan het oorspronkelijke object: contact, account of lead. Dit is een erg leuke functie, maar in de echte wereld kun je deze situaties tegenkomen:

1. CRM-gebruiker gebruikt de CRM-interface niet en verzendt e-mail vanuit zijn/haar Outlook. Geadresseerde ontvangt en beantwoordt en deze e-mails worden niet verwerkt door Microsoft CRM-Exchange-connector. Ze hebben geen GUID en de connector heeft geen idee wat ze ermee moeten doen.

2. Stel je voor dat je Account Best Corporation hebt, met contactpersoon John john@bestcorporation.com. Nu nieuwe persoon in Best Corporation, Susan stuurt je een bericht van susan@bestcorporation.com – en haar e-mail zal niet worden gekoppeld aan je Best Corporation-account, omdat deze e-mail geen GUID heeft en ook geen overeenkomend e-mailadres in de contactpersoon. Dus – het is waarschijnlijk leuk om e-mails ook op domeinnaam te ontvangen, bijvoorbeeld – alle e-mails die van www.bestcorporation.com komen, moeten aan het Best Corporation-account worden gekoppeld.

3. Nu – uw verkoopvertegenwoordiger heeft de eerste e-mail naar de klant gestart vanuit Microsoft CRM en kreeg antwoord, teruggezet naar CRM-account. Vervolgens antwoordde hij af en toe op het antwoord van Outlook – dit antwoord, met GUID, wordt teruggestuurd en niet overgebracht naar MS CRM, omdat MS Exchange-connector “denkt” dat dit bericht al was beantwoord bij het eerste antwoord.

4. Om de kans te verkleinen dat gebruikers Outlook gebruiken om nieuwe berichten te verzenden en de berichten van daaruit te beantwoorden, zou u waarschijnlijk het idee willen hebben om ze uit de MS Exchange-database te verwijderen wanneer ze naar de CRM worden overgebracht. In dit geval zullen ze niet worden gezien in MS Outlook (we hebben het niet over Microsoft CRM Outlook-client, waar u daadwerkelijk CRM-gegevens en -objecten ziet)

Als u programmeur of softwareontwikkelaar bent, kunt u deze ontwikkelingen daadwerkelijk programmeren en zullen wij u de richting geven.

Deze techniek is COM+-toepassingen, geregistreerd als Microsoft Exchange-sinks of -handlers. U kunt VisualStudio.Net gebruiken, maar u hebt geen foutopsporing beschikbaar, omdat deze toepassingen zullen werken als gebeurtenishandlers. Met Microsoft Exchange kunt u de logica in de gebeurtenissen wijzigen, die worden weergegeven voor aangepaste afhandeling. Inkomende e-mails moeten worden afgehandeld wanneer ONSYNCSAVE Microsoft Exchange Database-gebeurtenis wordt geactiveerd vóór de toezegging. U gebruikt Microsoft CRM SDK om de e-mailactiviteit te maken. U moet directe SQL-update gebruiken om de activiteit als gesloten te markeren (maar niet aanbevolen door Microsoft – maar Microsoft CRM SDK heeft niet de methode om de activiteit te sluiten – dus u hebt echt geen optie van SDK-kant). Uitgaande e-mails moeten worden afgehandeld met zogenaamde transportgebeurtenissen, wat een complexer en minder gedocumenteerd onderdeel is van Microsoft Exchange SDK.

Veel plezier met aanpassen! als u wilt dat wij het werk doen, bel ons dan op 1-866-528-0577! help@albaspectrum.com

Bron: Andrew Karasev

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie