Microsoft – Drinkt Chivas, Drives Volvo

Microsoft – Drinkt Chivas, Drives Volvo

Microsoft Corp. wordt geconfronteerd met een toenemende concurrentie op het gebied van online video. Om te beginnen is MSN-video momenteel de zesde videobestemming in de Verenigde Staten en die plek ligt ver achter op YouTube van Google, Time Warner van AOL en MySpace van News Corp. Daarom breidt de softwaregigant zijn banden uit naar de wijnmaker Chivas Brothers Ltd. en de Zweedse automaker Volvo Cars.

Microsoft heeft deals gesloten met Chivas en Volvo voor de ondersteuning van twee nieuwe webseries van Reveille, het bedrijf achter “The Office” en de “Ugly Betty” televisieprogramma’s. De twee nieuwe shows omvatten de “Driving School”, die zou komen als een komedie over een rij-instructeur die levenslessen deelt met zijn studenten. De show wordt gepresenteerd door acteur Craig Robinson, die Darryl speelt op NBC’s The Office.

De andere show met de titel ‘This is the Life’ gaat over reizen en avontuur gekoppeld aan een reclamecampagne van Chivas Regal. De shows zullen in de komende zes maanden op de MSN-website verschijnen, kondigde Microsoft dinsdag aan op een conferentie over de reclame-industrie. Microsoft heeft de financiële of productplaatsingsregelingen van de deals niet bekendgemaakt.

Volgens Nielsen/NetRatings bezochten vorige maand 11,5 miljoen mensen MSN-video en brachten ze gemiddeld vijf en een halve minuut op de site door, vergeleken met de 45 miljoen mensen die elk ongeveer 41 minuten op YouTube doorbrachten.

Er zij aan herinnerd dat na de overname van Google Inc. van YouTube, een online videowebsite, hetzelfde een hot topic is geworden. Adverteerders en advertentiemakelaars haastten zich om de trend van web-equivalente tv-advertenties om te zetten in dollars. Sindsdien werden korte spots voor of na een videoclip online een instant succes.

Volgens Gayle Troberman, de algemeen directeur van merkentertainment bij Microsoft, zullen die een hoofdbestanddeel van Microsoft’s videoadvertentie-inventaris blijven. Maar adverteerders experimenteren ook met originele series en door gebruikers gegenereerde video’s om nog diepere connecties met online kopers te krijgen.

In 2006 produceerden Microsoft en Reveille een handvol MSN-shows die ergens tussen reclame en programmering in vallen. Troberman noemde “Chef to the Rescue”, dat wordt gesponsord door Kraft Foods Inc., een opmerkelijk succesverhaal van het Reveille-partnerschap. De softwaregigant zei dat na de lancering van de kookshow in december, meer dan 250.000 kijkers gerelateerde recepten met Kraft-producten hebben uitgeprint.

Hoewel het verleidelijk is om de shows als advertorials te bestempelen en het daarbij te laten, zei Ben Silverman, de directeur van Reveille, dat hij heeft geprobeerd elegantere manieren te vinden om producten en entertainment te integreren. “Ik wil niet in iets zitten waar je die inhoud verpest door domme, onhandige keuzes”, zei Silverman.

Microsoft zei dat het van plan was zijn inzet voor het ontwikkelen van originele inhoud die is gebaseerd op merkgerelateerde entertainmentmogelijkheden uit te breiden, en kondigde tijdens een middagsessie op de Strategic Accounts Summit (SAS) van het bedrijf in Seattle, Washington aan dat het zijn huidige relatie met het productiebedrijf Reveille zal verlengen terwijl ook verschillende andere nieuwe webcontentprojecten worden gelanceerd.

“Wij zijn de leider in het creëren van originele inhoud online”, zegt Joanne Bradford, de corporate vice president en de chief media officer voor MSN, daarbij verwijzend naar de meer dan 20 webseries die de portal het afgelopen jaar heeft gelanceerd. Een van die originele series is Chef to the Rescue, een resultaat van een samenwerking tussen de serie en Reveille die vorig jaar op de top werd aangekondigd.

Terwijl anderen hebben gespeculeerd dat de samenwerking tussen MSN en Reveille langzaam succes heeft opgeleverd, zei Bradford dat de twee bedrijven waren overeengekomen hun relatie te verlengen, hoewel ze vergat de duur te vermelden. Tijdens de presentatie van dinsdag begroette Bradford Reveille CEO Ben Silverman – het brein achter de tv-hits The Office en The Biggest Losers – vurig met een paar kussen voordat hij hem het podium overhandigde.

Volvo heeft zich aangemeld als chartersponsor van die show. Tijdens de shows kon de Zweedse autofabrikant pronken met de Volvo-hoofdcilinder, veiligheidsvoorzieningen en andere mijlpaalinnovaties. Als zodanig wordt verwacht dat deze trend het hele internet teistert. Silverman zei dat hoewel hij nog steeds geloofde dat tv een geweldige merkbouwer was, de webcreaties van zijn bedrijf adverteerders veel diepere toegang bieden die ongehoord is in de tv-business. “Ik vind het altijd heel vervelend dat ik buiten die gesprekken word gehouden [with TV advertisers],” hij zei. “[The networks] snap het nog niet.”

Silverman was niet de enige partner die het moment bij SAS deelde. Allen Shapiro, de CEO van Dick Clark Productions en president van de Mosaic Media Group, besprak het succes van een Golden Globes-contentprogramma dat eerder dit jaar met MSN werd gelanceerd – een programma waar tv-partner NBC op zijn hoede voor was. Dit jaar onderzoekt zijn bedrijf, dat de rechten bezit op veel vroege tv-optredens van muzieksterren als Prince en Madonna, de lancering van een klassiek rockkanaal met MSN, samen met een potentieel comedynetwerk. “We zijn nu vastbesloten om dit op te voeren”, zei Shapiro.

Bron: Glady Reign

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie