Microsoft Lync – De voor- en nadelen voor bedrijven uitgelegd

Microsoft Lync – De voor- en nadelen voor bedrijven uitgelegd

Het implementeren van een solide BYOD-strategie wordt een steeds grotere uitdaging voor bedrijven.

Werknemers verwachten momenteel klaar te zijn om hun eigen apparaat voor hun werk te gebruiken, ongeacht of het is gesanctioneerd door hun IT-afdeling of niet. In feite gebruikt een derde van de smartphonebezitters hun apparaat op het werk achter de rug van hun IT-afdeling.

Een deel van de verklaring achter het feit dat medewerkers de voorkeur geven aan het gebruik van hun eigen apparaten op het werk, is dat ze zich productiever voelen als ze hun eigen apps gebruiken. De favoriete VoIP-app, Skype, is bijvoorbeeld de 5e meest gedownloade gratis app wereldwijd op Google Play. Maar kunnen investeringen in bedrijfsbrede universele communicatie-apps (UC) het personeel een nog grotere productiviteitswinst opleveren, terwijl de informatie veiliger en beter beveiligd blijft?

Voer Microsoft Lync in

Microsoft heeft hun Office Communications Server (OCS)-softwaresysteem stopgezet met de lancering van Lync in december 2010. Dit softwaresysteem voegt afzonderlijke tools zoals videoconferenties en instant messaging samen tot één server-side platform, waardoor een eenvoudig te installeren en te beheren BYOD-oplossing ontstaat. omdat het in veel gevallen goedkoper is.

Voordelen van Microsoft Lync

Lync biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van OCS, met name:

– Naadloze integratie van software – Schakelen tussen het gebruik van instant messaging of het delen van documenten en VoIP was nog nooit zo soepel

en naadloos.

– Beter bandbreedtebeheer – Met OCS kan een oneindig aantal gebruikers tegelijkertijd actief zijn op uw netwerk, waardoor bandbreedte wordt verbruikt en de kwaliteit verslechtert. Lync stelt netwerkbeheerders in staat bandbreedte toe te wijzen, gebruikers te beperken en zelfs audio- en videostreams tegelijkertijd over elk WAN en internet te splitsen, waardoor de impact op de bandbreedte wordt beperkt.

– Goedkoper dan verschillende oplossingen – Hoewel de prijzen van het volledige Lync-pakket $245 per gebruiker bedragen, kan dit nog steeds goedkoper zijn dan zijn grote rivalen.

– Maakt communicatie op de werkplek onderweg mogelijk – Op het gebied van BYOD biedt Lync het perfecte antwoord voor bedrijven die graag veel beheer over hun app-portfolio zouden willen, terwijl het personeel toch flexibel op hun eigen apparaten zou kunnen werken.Nadelen van Microsoft Lync

Ondanks de belangrijkste voordelen van Lync, heeft het nog steeds enkele nadelen:

Over het algemeen hoger bandbreedtegebruik – Mogelijk hebt u een hoger beheer van de bandbreedtetoewijzing, maar dankzij de hogere technische behoeften van Lync zal het in het algemeen veel bandbreedte opslokken.

Aanmoediging van adoptie – Inmiddels zullen verschillende van uw medewerkers gewend zijn om met toepassingen zoals Skype te werken om aan hun communicatiewensen te voldoen. Hen aanmoedigen om wat ze al op hun apparaat hebben geïnstalleerd te dumpen ten gunste van MS Lync, kan moeilijk zijn, maar met voldoende voorbereiding en overleg zou het eenvoudig genoeg moeten zijn.

Productiviteitswinst garanderen – Lync wordt verondersteld de productiviteit te verhogen door personeel een universeel communicatieplatform te bieden, zelfs als ze onderweg zijn. Dit communicatieniveau kan echter afleidend in plaats van nuttig zijn, vooral als medewerkers het gevoel hebben dat ze alle communicatie onderweg moeten zien.

Microsoft Lync is natuurlijk slechts één antwoord op universele communicatiebehoeften en een onderdeel van een gigantische BYOD-puzzel. Als u nieuwsgierig bent naar het inschakelen van BYOD voor uw bedrijf, zijn er verschillende bedrijven op de markt om u op weg te helpen.

Bron: Sadie Hawkins

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie