Microsoft Office: oudere Microsoft Office-bestanden converteren

Microsoft Office: oudere Microsoft Office-bestanden converteren

Zelfs als u Microsoft Office 2010, Office 2007 of een nieuwere versie, waaronder Microsoft Office 365, gebruikt, heeft u waarschijnlijk bestanden die in Office 2003 of eerder zijn gemaakt. Wanneer u een van deze Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden opent vanuit Microsoft Office, is de compatibiliteitsmodus ingeschakeld en ziet u [Compatibility Mode] in de titelbalk van het documentvenster. Compatibiliteitsmodus zorgt ervoor dat uw bestanden nog steeds volledig kunnen worden bewerkt door anderen die eerdere versies van Microsoft Office gebruiken, hoewel u deze achterwaartse mogelijkheid mogelijk niet langer nodig hebt. Wat zijn uw keuzes voor het werken met deze “oudere” maar belangrijke bestanden in een nieuwere versie van Microsoft Office?

Opties voor het werken met Office 2003-bestanden

  1. Geen veranderingen. Wanneer u een bestand bewerkt dat oorspronkelijk in een Office 2003-programma is gemaakt, kunt u blijven werken in de compatibiliteitsmodus en het bestand zoals gewoonlijk opslaan zonder de bestandsindeling te wijzigen. Dat wil zeggen, blijf ermee werken en bewaar zoals voorheen; het bestand wordt niet automatisch gewijzigd naar een nieuwe versie. Deze Office 2003-bestanden kunnen nog steeds worden geopend vanuit Office 2010 of een eerdere versie.
  2. Opslaan als naar de nieuwste versie. U kunt elk Office 2003 of eerder bestand opslaan als Office 2007 of nieuwere versie. De Opslaan als optie is te vinden onder het tabblad Backstage View/File (Office 2010 en nieuwer) of de Office-knop (Office 2007). Het nadeel is dat, tenzij u een andere locatie opgeeft of het oudere bestand verwijdert, beide bestanden op dezelfde locatie blijven maar met verschillende bestandsextensies.
  3. Converteren naar de nieuwste versie. Om te profiteren van alle nieuwste functies in uw huidige versie van Microsoft Office, kunt u een bestand converteren naar de juiste Office 2010/2007-bestandsindeling. Met de opdracht Converteren in Microsoft Word wordt bijvoorbeeld een document geconverteerd en vervangen door de .doc-indeling en wordt het bestand geüpgraded naar de .docx-indeling. De optie Converteren wordt aanbevolen boven Opslaan als.

Een bestand converteren naar een nieuwere Microsoft Office-bestandsindeling

Als u uw bestand converteert, krijgt u toegang tot de nieuwe en verbeterde functies in Office 2016, 2013, 2010 of 2007, zoals tabellen, uitgebreide werkbladen en draaitabellen in Excel, SmartArt en afbeeldingsstijlen in Word, en nieuwe grafische en overgangsfuncties in PowerPoint.

Een bestand converteren:

  1. Open vanuit een van uw Microsoft Office-programma’s (Word, Excel of PowerPoint) een bestand dat in een eerdere versie van Microsoft Office is gemaakt.
  2. In Office 2010 en nieuwer: Selecteer de Backstage-weergave (tabblad Bestand) en kies de Overzetten knop op het tabblad Info. In Office 2007: Klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek en kies Overzetten uit de menukaart.
  3. Vervolgens ziet u een programmaspecifieke prompt over de conversieactie. Navigeer door uw keuzes.
  4. Als het programma niet automatisch sluit en opnieuw opent, sluit u het bestand en opent u het opnieuw om het te blijven gebruiken met alle beschikbare functies in uw huidige Office-programma. Het geconverteerde bestand wordt geopend met de juiste bestandsextensie. Als u bijvoorbeeld een Excel 2003-bestand met macro’s opslaat, wordt het normaal gesproken geconverteerd als een Excel-werkmap met macro’s (.xlsm-extensie).

Geconverteerde bestanden worden vervangen door het bijgewerkte bestand en bestandsformaat. De opdracht Converteren is niet beschikbaar wanneer een bestand al is opgeslagen met een Office 2010/2007-bestandsindeling.
Opmerking: Voordat u doorgaat met het conversieproces, moet u overwegen of u eerst een back-up van uw bestanden wilt maken.

Bron: Dawn Bjork

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie