Microsoft OneNote-tips: 10 coole manieren waarop u OneNote kunt gebruiken

Microsoft OneNote-tips: 10 coole manieren waarop u OneNote kunt gebruiken

Met de lay-out van een digitaal notitieblok is Microsoft OneNote een plek om notities te maken, te verzamelen, op te slaan en te doorzoeken. Het is een geweldig programma om stukjes informatie te ordenen die misschien niet gemakkelijk in de structuur van een van de andere Office-programma’s passen. En wanneer u notebooks op uw netwerk of in de cloud opslaat, hebt u vanaf meerdere apparaten toegang tot uw gegevens en kunt u ze zelfs met anderen delen.

Wat kan er in OneNote komen?

Met OneNote kunt u notities ordenen op secties en pagina’s in notitieblokken. Deze notities kunnen zijn:

 • Documenten
 • E-mail
 • Taken
 • Webpagina’s en andere hyperlinks
 • Afbeeldingen, tekeningen en media
 • Afdrukken
 • Gegevens uit andere Office-programma’s

OneNote-tips: inhoud die u gemakkelijk kunt invoegen

OneNote is een zeer flexibele applicatie die een breed scala aan inhoud kan bevatten. U bent niet beperkt door paginagrootte of een lineaire structuur. Het tabblad Lint invoegen geeft u enkele ideeën over het type items dat u eenvoudig in OneNote kunt invoegen. Laten we deze OneNote-tips en meer bekijken.

 1. Audio of video opnemen: U hoeft uw smartphone niet te gebruiken om notulen van vergaderingen of video’s van gebeurtenissen op te nemen. Leg eenvoudig een video- of audio-opname rechtstreeks in OneNote vast. Het is ook gemakkelijk om de opname in te korten en de audio of video af te spelen.
 2. Bestand afdruk: Wilt u een afdruk vastleggen zonder een bestand te scannen of een PDF te maken? Kies vanuit elk Office-programma gewoon Verzenden naar OneNote als printerkeuze. Met deze optie kunt u de naam van het notitieblok, de sectie en de pagina opgeven waar u de afdruk wilt vastleggen. U kunt ook rechtstreeks vanuit OneNote een afdruk invoegen.
 3. Bestandsbijlage: Als een afdruk niet nodig is, voegt u in plaats daarvan een bestandsbijlage toe. Het bestand kan rechtstreeks vanuit OneNote worden geopend, hoewel de bijlage niet teruglinkt naar het bronbestand dat mogelijk is bijgewerkt.
 4. hyperlinks: Uw OneNote-notitieblokken kunnen ook koppelingen naar webpagina’s, e-mailadressen of bestanden op uw netwerk opslaan.
 5. Tabellen en Spreadsheets: Wanneer uw aantekeningen een meer gestructureerde uitstraling of zelfs berekeningen vereisen, voegt u een tabel of spreadsheet toe aan een notitieblokpagina. OneNote ondersteunt zelfs vergelijkingen en symbolen voor meer gedetailleerde invoer.
 6. Datum- en tijdstempels: Als u notities maakt, helpt het toevoegen van een datum- en/of tijdstempel u bij het documenteren van uw opmerkingen en toevoegingen, vooral wanneer u notitieboeken met anderen deelt.
 7. Tags, taken en taken: Organiseer uw notities als actie-items door tags toe te wijzen aan individuele notities of items. Een tag markeert een item met een label zoals To Do-item, Belangrijk of Vraag. U vindt deze opties op het tabblad Startlint of u kunt sneltoetsen gebruiken, zoals: [Ctrl]+1 voor To Do om een ​​notitie te markeren. Tags kunnen in notebooks worden doorzocht, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden. Om bij te houden, vinkt u een To Do-tag aan wanneer u klaar bent of verzendt u deze naar Outlook om een ​​Outlook-taak te maken.
 8. Aangepaste pagina’s: Hoewel een starre paginastructuur in OneNote niet nodig is, vindt u het wellicht gemakkelijker om met sommige pagina’s te werken door het uiterlijk van de pagina aan te passen. Wijzig op het tabblad Lint weergeven de paginakleur, kies uit verschillende lijnen met lijnen of wijzig de grootte en lay-out van uw paginaweergave.
 9. tekeningen: Met een touchscreen-apparaat of laptop en een stylus kunt u ook vormen en tekeningen uit de vrije hand maken met een breed scala aan kleuren en breedtes. U zult deze keuzes ontdekken op het tabblad Lint tekenen. Als je geen touchscreen of stylus hebt, ondersteunt OneNote ook tekenen met een muis. Als je tenminste een betere artiest bent dan ik!
 10. Inkt naar tekst of Inkt naar wiskunde: Net als bij de tekengereedschappen, kunt u tekst uit de vrije hand in uw notities maken. Als uw handschrift leesbaar is, kiest u de functie Inkt naar tekst om uw schrijven naar tekst om te zetten.

Ontdek deze OneNote-tips om de verscheidenheid aan manieren uit te breiden waarop u belangrijke inhoud in uw OneNote-notitieblokken kunt maken, vastleggen en bewerken.

Bron: Dawn Bjork

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie