Microsoft Outlook-gegevensexport wordt eenvoudig met gratis CodeTwo Outlook Export

Microsoft Outlook-gegevensexport wordt eenvoudig met gratis CodeTwo Outlook Export

Bent u een van die Microsoft Outlook-gebruikers die problemen hebben ondervonden met het exporteren van Outlook-gegevens? Het probleem met exporteren vanuit Outlook met behulp van de wizard Importeren en exporteren is dat soms niet alle velden daadwerkelijk kunnen worden geëxporteerd. U kunt bijvoorbeeld geen e-mailberichten exporteren vanuit Outlook met het datumveld erbij. Een andere beperking van de wizard blijkt wanneer u aangepaste velden uit Outlook-formulieren probeert te exporteren – ze zijn in feite onzichtbaar voor de wizard Importeren en exporteren. Als gevolg hiervan kunt u bijvoorbeeld geen contactpersonen met aangepaste velden exporteren met behulp van de ingebouwde exportfunctie (dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld het exporteren van Outlook-contactpersonen naar Gmail). Hoe kunt u Outlook-gegevens efficiënt opslaan in een CSV-bestand, inclusief door de gebruiker gedefinieerde velden? Wat is over het algemeen de beste manier om Outlook-gegevens te exporteren?

Er is een eenvoudige, hoewel een beetje tijdrovende en niet erg professionele truc om de Outlook-map met aangepaste velden naar Excel te exporteren. Open de map die u wilt exporteren (bijv. Contacten) en ga naar de tabelweergave (bijv. Telefoonlijst). Zorg ervoor dat uw aangepaste velden worden vermeld (gebruik het dialoogvenster Velden weergeven om de velden te kiezen die u wilt weergeven). Selecteer nu alle items die u wilt exporteren, kopieer en plak ze vervolgens rechtstreeks in een Excel-werkblad. Dat is het. Als u echter meer (of enige) controle over het exporteren nodig heeft en u wilt dit op een snellere en gemakkelijkere manier doen, lees dan dit artikel verder.

Een andere oplossing is om het proces te automatiseren met behulp van VBA. Als u weet hoe u macro’s moet maken, lost u het probleem met een paar toetsaanslagen op. Als je dat niet doet – blijf dit artikel lezen.

De gemakkelijkste en snelste manier is om software van derden te gebruiken om Outlook-gegevens te exporteren.

Goede dingen in het leven zijn gratis – en dat geldt ook voor een gebruiksvriendelijke freeware-applicatie genaamd CodeTwo Outlook Export. Kortom: het maakt een snelle en geavanceerde export van gegevens van Microsoft Outlook naar CSV-tekstbestanden mogelijk. U kunt uw contacten, agenda, e-mail, post, taken, journaal en notities eenvoudig exporteren, samen met niet-standaard door de gebruiker gedefinieerde velden vanuit Outlook. CodeTwo Outlook Export is sneller en gemakkelijker te gebruiken dan de ingebouwde exportfunctie in Outlook. Bovendien kunt u gegevens uit openbare mappen exporteren (wist u trouwens dat u Outlook-mappen kunt delen zonder Exchange met een andere CodeTwo-toepassing, CodeTwo Public Folders?)

Na installatie van het programma verschijnt het nieuwe pictogram in de standaard Outlook-werkbalk. Klik erop om CodeTwo Outlook Export uit te voeren. Het werken met het programma is vrij intuïtief. Begin door te kiezen of u gegevens van alle items in de huidige map wilt exporteren of dat u alleen geselecteerde items wilt exporteren. De knop Toevoegen geeft het dialoogvenster Veldkiezer weer. Hiermee kunt u beslissen welke gegevensvelden naar een CSV-bestand worden geëxporteerd. In het dialoogvenster Veldkiezer worden verschillende velden weergegeven, afhankelijk van het maptype waaruit de gegevens momenteel worden geëxporteerd. Dat is alles wat u hoeft te doen om volledige controle te krijgen over het exporteren van gegevens vanuit Outlook.

CodeTwo Outlook Export werkt met Microsoft Outlook 2007 / 2003 / 2002 / 2000 / 98. Download het gratis van de CodeTwo-website en laat uw Outlook-exportprobleem oplossen. CodeTwo Outlook Export is een optimale Outlook-exportoplossing, wanneer u meer velden nodig heeft om te exporteren, aangepaste velden in export op te nemen, gegevens uit openbare mappen te exporteren of Outlook uit te rusten met een efficiëntere exportfunctie.

Bron: Michal Bednarz

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie