Microsoft PixelSense is de meest revolutionaire technologie waarmee niet alleen aanraking, maar ook echte objecten kunnen worden herkend. Het is in feite een combinatie van software en hardware die een natuurlijke gebruikersinterface biedt voor een betere interactie met het apparaat.

Microsoft PixelSense werd oorspronkelijk gelanceerd als Microsoft Surface. Zowel de hardware als de software werden geleverd door Microsoft. De huidige versie van PixelSense is Samsung SUR40 voor Microsoft PixelSense, een partnerproduct van Microsoft en Samsung.

De technologie is speciaal ontworpen voor bedrijven die te maken hebben met veel publieke interactie. Het stelt de bedrijven in staat om hun klanten een betere winkelervaring te bieden. De klanten kunnen met de producten communiceren door gebruik te maken van directe aanraakinteracties en door objecten op het scherm te plaatsen. Het systeem is in staat om objecten van verschillende afmetingen, vormen en patronen te identificeren. Op basis van het geïdentificeerde object roept het systeem een ​​commando op aan de verwerkingseenheid.

Het grootste voordeel van PixelSense is dat er geen traditionele invoerapparaten zoals muis, toetsenbord en camera enz. nodig zijn. Het is ontworpen om meerdere gebruikers tegelijk te kunnen ontvangen. Het kan tot 52 aanrakingen tegelijkertijd detecteren, waardoor het apparaatgebruik naar een hoger niveau wordt getild, veel verder dan de beperkingen van apparaten voor één gebruiker.

Hoe werkt het?

Microsoft PixelSense is in staat om vingers, handen en objecten te identificeren die op het weergaveapparaat zijn geplaatst. Het maakt op visie gebaseerde interactie mogelijk zonder dat een camera nodig is. Elke individuele pixel van het apparaat is in staat om activiteiten zoals aanraking en objecten op het scherm te identificeren en de ontvangen invoer door te geven aan de verwerkingseenheid. De verwerkingseenheid interpreteert de ontvangen invoer zeer snel en gooit de gewenste uitvoer sneller weg dan het knipperen van de ogen. Volgens de officiële site van Microsoft PixelSense werkt deze technologie in de volgende stappen:

Bron: Amit Wadhwani