Microsoft Word 2003 – Maak eenvoudig een kleurrijk Venn-diagram

Microsoft Word 2003 – Maak eenvoudig een kleurrijk Venn-diagram

Ik ben dol op Venn-diagrammen omdat niets in de buurt komt om de logische relaties tussen verschillende sets elementen zo goed uit te drukken.

Met Microsoft Word 2003 kunt u in een oogwenk fantastisch ogende en kleurrijke Venn-diagrammen maken, met zoveel elementen en kleuren als u nodig heeft.

Het helpt om eerst uw DRAW-werkbalk te starten voordat u iets anders doet.

Volg dan deze stappen:

1) Klik op het pictogram met 3 bollen (de tekst van de knopinfo moet “Diagram of organigram invoegen” zijn) om het dialoogvenster Diagramgalerij weer te geven.

2) Klik en selecteer het Venn-diagrampictogram onderaan in het midden om een ​​standaard Venn-diagram in te voegen en ook om de mini-werkbalk Diagram weer te geven.

3) Om een ​​nieuwe set elementen toe te voegen (weergegeven door elke CIRKEL in het diagram), klikt u op de knop Vorm invoegen op de miniwerkbalk.

4) Om de cirkelvormen te verplaatsen, klikt u op de knoppen met de klok mee of tegen de klok in totdat u de gewenste positie hebt bereikt.

5) Klik op de tekst “Klik om tekst toe te voegen” om tekst in te voeren waarmee u de afzonderlijke elementen wilt identificeren.

6) Klik op de knop Tekstterugloop om tekstterugloop toe te passen, indien nodig.

7) Klik op de knop Autoformatting op de mini-werkbalk om een ​​vooraf opgeslagen formaatsjabloon voor het hele diagram te selecteren.

8) U kunt de opmaak van elk afzonderlijk segment wijzigen door het te selecteren en vervolgens op de juiste opmaakknoppen op de DRAW-werkbalk te klikken.

Er zijn nogal wat professionele software voor het maken van afbeeldingen, zoals Adobe Illustrator. Maar waarom zou u het extra geld uitgeven als u over geweldige gratis grafische hulpmiddelen beschikt die al in uw MS Word zijn ingebouwd?

Bron: Ugur Akinci

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie