Microsoft Word 2003 – On the fly een doeldiagram tekenen

Microsoft Word 2003 – On the fly een doeldiagram tekenen

U hebt geen extra grafisch programma nodig om een ​​doeldiagram in uw MS Word 2003-document in te voegen.

Doeldiagrammen zijn geweldig om de opeenvolgende stappen te laten zien die leiden tot een centraal doel.

Geef allereerst uw DRAW-werkbalk weer, wat erg handig zal zijn bij het wijzigen van de opmaak van afzonderlijke delen van uw diagram.

Klik vervolgens op de 3-ball-knop op uw DRAW-werkbalk om het dialoogvenster Diagramgalerij weer te geven.

Selecteer de knop Doeldiagram rechtsonder. Wanneer u op de knop OK klikt, wordt uw diagram ingevoegd in het document waar uw cursor zich bevindt.

Door op de verschillende knoppen op de mini-werkbalk van Diagram te klikken, kunt u de volgende wijzigingen in uw diagram aanbrengen:

o U kunt extra ringen invoegen door op de knop Vorm invoegen te klikken. Om een ​​ring te verwijderen, selecteert u deze en drukt u op de Delete-knop op uw toetsenbord.

o Hier is een functie waar ik echt dol op ben – om de ringen in en uit te bewegen, klik op een van de twee “Move Shape”-knoppen op de mini-werkbalk. Het is heel leuk om de ringen rond het ‘doelbord’ te zien bewegen.

o Klik op de vervolgkeuzelijst Lay-out en selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu om de opmaak van het diagram te wijzigen.

o Om een ​​van de vooraf opgeslagen diagramsjablonen te selecteren, klikt u op de knop Autoformat en kiest u een sjabloon.

o Klik op de tekst “Klik om tekst toe te voegen” om het label van afzonderlijke ringen te wijzigen.

o Door op de juiste knoppen op de DRAW-werkbalk te klikken, kunt u de opmaak, kleur enz. van individuele ringen op elke gewenste manier wijzigen.

Er zijn nogal wat professionele software voor het maken van afbeeldingen, zoals Adobe Illustrator. Maar waarom zou u het extra geld uitgeven als u over geweldige gratis grafische hulpmiddelen beschikt die al in uw MS Word zijn ingebouwd?

Bron: Ugur Akinci

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie