Standaard verandert Microsoft Word automatisch rechte aanhalingstekens (‘ of ” ) in gekrulde (slimme of typograaf) aanhalingstekens terwijl u typt. Dit is prima als u uw werken alleen schrijft voor toepassingen die geen betrekking hebben op artikelmarketing. Wanneer slimme aanhalingstekens worden geconverteerd naar HTML worden de aanhalingstekens geconverteerd naar niet-standaard tekens die uw document uiteindelijk bevuilen met vraagtekensymbolen en/of andere afvalcode.

Sta bij twijfel niet toe dat uw E-zine-artikelen slimme aanhalingstekens bevatten:

De meeste artikelen die in artikeldistributie worden geplaatst, worden uiteindelijk verzonden naar een e-mailnieuwsbriefpubliek. E-mailnieuwsbriefservers hebben bijna nultolerantie voor slimme aanhalingstekens van MS Word; ze zullen ze niet herkennen als geldige ASCII-tekens (omdat ze niet geldig zijn). Ze zijn een verzinsel van de Microsoft ASCII-verbeelding. In de meeste gevallen zullen ze verschijnen als afvalcode; waardoor u, en uw artikel, eruitziet als een echte beginneling die niet over de juiste opmaakvaardigheden beschikt.

In gevaar zijn: aanhalingstekens, apostrofs, dubbele streepjes en 3 punten op een rij.

Zo zien slimme aanhalingstekens eruit als ze correct worden weergegeven:

slimme aanhalingstekens zijn niet erg slim

Dit is hoe STANDAARD aanhalingstekens eruit zien als ze correct worden weergegeven:

“slimme aanhalingstekens” zijn niet erg slim…

Zo zien slimme aanhalingstekens eruit als ze NIET correct worden weergegeven:

‘slimme aanhalingstekens’ zijn niet erg slim…

Ziet u het nadeel van het plaatsen van slimme citaten in uw artikelen die u in de distributie plaatst? Standaard aanhalingstekens gebruiken de kleinste gemene deler in de wereld van ASCII-tekenstandaarden en dit zorgt ervoor dat uw artikelen er geweldig uitzien in elk HTML- of TEKST-formaat.

Hoe Microsoft Words Smart Quotes uit te schakelen:

1. Klik in het menu Extra op AutoCorrectie-opties en klik vervolgens op het tabblad AutoOpmaak terwijl u typt.

2. Schakel onder Vervangen terwijl u typt het selectievakje “Rechte aanhalingstekens” met “slimme aanhalingstekens” in of uit.

Als alternatief kunt u uw volledige MS Word-document kopiƫren naar een niet-Microsoft-teksteditor (EditPlus, UltraEdit, TextPad, enz.) en eenvoudig zoeken en vervangen. Zoek en vervang de slimme aanhalingstekens in standaard aanhalingstekens, apostrofs, streepjes en punten indien van toepassing.

Waarschuwing voor auteurs die HTML-code gebruiken voor hun artikelen in MS Word:

Houd er rekening mee dat slimme aanhalingstekens geen geldige HTML-code zijn, tenzij u slimme aanhalingstekens hebt uitgeschakeld. Overweeg daarom niet eens om MS Word te gebruiken om HTML-code te maken, tenzij u de functie voor slimme aanhalingstekens hebt uitgeschakeld.

Artikelmarketing Slimme citaten Conclusie

Slimme aanhalingstekens kunnen het beste worden gebruikt voor e-books, fysieke boeken in gedrukte vorm, PDF-documenten en elk niet-HTML-gerelateerd document. Als u de draagbaarheid van uw Ezine-artikelen wilt vergroten, doe dan het slimme en schakel de slimme aanhalingstekens van Microsoft Words uit of zoek/vervang voordat u uw volgende artikel naar het web uploadt.

Bron: Christopher Knight