Mijn nieuwe iPad: een gebruikershandleiding Boekrecensie – Geen zetmeelpersboek

Mijn nieuwe iPad: een gebruikershandleiding Boekrecensie – Geen zetmeelpersboek

Wallace Wang, bestseller van My New Mac en My New iPhone voor de No Starch Press-uitgever, heeft een nieuw boek geschreven waarin alles wat je moet weten over de iPad wordt beschreven in een boek met de titel ‘My New iPad: A User’s Guide’. No Starch Press heeft voor deze recensie een recensie-exemplaar van “My New iPad: A User’s Guide” geleverd.

“Mijn nieuwe iPad: een gebruikershandleiding” omvat zeven hoofdstukken, waaronder: basistraining; het aanpassen van uw iPad; internetten; gegevens delen met uw iPad; video, muziek en eBooks; zelf organiseren en extra tips. Elk hoofdstuk is klein en bevat gemakkelijk te consumeren stukjes informatie die nieuwe gebruikers onmiddellijk kunnen helpen een bepaalde taak te voltooien met gemakkelijk te volgen stapsgewijze instructies.

In het eerste hoofdstuk genaamd “Basistraining” leert u hoe u de iPad in- en uitschakelt, wat de verschillende knoppen en dia’s doen en hoe u het virtuele toetsenbord gebruikt en aanpast. Apple heeft de schermlocatievergrendeling gewijzigd sinds het boek werd gepubliceerd, dus informatie is gewijzigd sinds de publicatiedatum, wat heeft geleid tot onjuiste informatie.

“Uw iPad aanpassen” is het tweede hoofdstuk waarin wordt beschreven hoe u uw startscherm kunt aanpassen, de datum en tijd kunt instellen, uw iPad kunt herstellen en resetten en iPad-apps kunt installeren en verwijderen.

Het derde hoofdstuk genaamd “Op internet gaan” laat zien hoe je de e-mailclient en webbrowser genaamd Safari gebruikt, inclusief wat tussentijdse informatie, zoals het gebruik van bladwijzers en het automatisch invullen van formulieren met Safari.

Als u niet weet hoe u inhoud naar uw iPad moet overbrengen, is hoofdstuk vier perfect voor u. “Gegevens delen met uw iPad” laat zien hoe u kunt synchroniseren met iTunes om media zoals foto’s, films, tv-programma’s en zelfs podcasts over te zetten. Het hoofdstuk gaat verder met stappen om uw eBooks, audioboeken, contacten, afspraken, e-mail, notities, bladwijzers en zelfs iTunes University-cursussen te synchroniseren. Het boek is licht over het daadwerkelijk configureren van Yahoo! of Google-services met uw iPad echter.

Het volgende hoofdstuk richt zich op contentconsumptie op de iPad en heet “Video, Muziek en eBooks”. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u uw foto’s kunt bekijken, naar uw muziek kunt luisteren en YouTube-video’s kunt bekijken.

Hoofdstuk zes gaat over hoe je de iPad kunt gebruiken om jezelf georganiseerd te houden met behulp van de meegeleverde iPad-apps en heet ‘Jezelf organiseren’.

Ten slotte biedt het laatste hoofdstuk met de naam “Aanvullende tips” enkele aanvullende diverse tips, waaronder het bijwerken van iOS of het gebruik van vreemde talen. Dit laatste hoofdstuk bevat ook een sectie met de naam “Beste iPad-apps”, die enkele goede apps bevat, maar gedateerd is. Om gelijke tred te houden met de beste iPad-apps, moet u letten op artikelen die voortdurend worden bijgewerkt, zoals de maandelijks bijgewerkte lijst van Gizmos for Geeks Favorite iPad Apps.

Ik begon en voltooide “Mijn nieuwe iPad: een gebruikershandleiding” in één middag. Het boek is gericht op nieuwe gebruikers van niet alleen het iPad-apparaat, maar ook van Apple’s iOS-apparaten, waaronder iPod Touch en iPhones, en zeker niet op gevorderde gebruikers van iOS. Dit boek zou bijvoorbeeld ideaal zijn voor mijn ouders omdat ze nog nooit een iOS-apparaat hebben gebruikt, maar ik vond het boek te simplistisch om echt betrokken te raken.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie