Millennials: hoe zal kunstmatige intelligentie hun toekomst beïnvloeden?

Millennials: hoe zal kunstmatige intelligentie hun toekomst beïnvloeden?

Nu de laatste generatie van de millenniumgeneratie het personeelsbestand betreedt, overweegt kinderen te krijgen en zichzelf in de wereld als geheel vastzet, staat het buiten kijf dat millennials een unieke toekomst zullen beleven in vergelijking met generatie X of een andere generatie die hen voorging. wat dat betreft.

De wereld zelf is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd, met als een van de grootste veranderingen de introductie van meer geavanceerde technologie en de toegankelijkheid van kunstmatige intelligentie (AI) voor consumenten en bedrijven.

De generatie die mensen graag haten, staat bekend als early adopters van nieuwe technologieën; het valt echter nog te bezien hoe AI het leven van 80 miljoen millennials na de adolescentie precies zal vormgeven, wat de grootste leeftijdsgroep in de Amerikaanse geschiedenis is geworden.

Wat is AI?

In tegenstelling tot Robotic Process Automation (RPA), is AI zelflerend, wat betekent dat het zich aanpast en leert terwijl het gaat. RPA voert echter de taken uit waarvoor het is geprogrammeerd en past zich niet vanzelf aan veranderingen aan. Automatiseringssoftware vervangt mensen voor repetitieve of voorspelbare taken, waarbij AI de rede kan gebruiken om de gedachten van een mens na te bootsen.

Uitdagingen

Een veelvoorkomend probleem met AI is dat het mensen in banen volledig zal vervangen. Met de creatie van meer intelligente automatisering, worden banen op een lager niveau minder door mensen uitgevoerd dan voorheen. Waar oudere werknemers een betere kans hebben om hun baan te behouden vanwege een vaste aanstelling of anciënniteit, zullen jonge professionals merken dat typische banen op instapniveau zullen verdwijnen naarmate AI zich verspreidt en dit soort functies vervult.

Met 85-90 miljoen Amerikaanse millennials is de groep nu de grootste generatie in de geschiedenis en ook de hoogst opgeleide generatie ooit. Nu de typische banen op instapniveau afnemen en het aantal mensen dat de arbeidsmarkt betreedt toeneemt, zal de concurrentie om banen moordend zijn.

Om ervoor te zorgen dat millennials kunnen overleven op de arbeidsmarkt met steeds betere AI en een toenemend aanbod van concurrerende kandidaten, moeten ze goed geïnformeerd en flexibel zijn. De dagen van “uw contributie betalen” door middel van routinematig handwerk zullen tot het verleden behoren. Millennials zullen niet alleen radertjes in de machine zijn, om echt te gedijen in het bedrijfsleven, moeten ze beoordelen en aanbevelen hoe ze de machine efficiënter kunnen maken. Hogeschooldiploma’s garanderen niet langer werkgelegenheid, het behalen van een master of doctoraat wordt een voorwaarde voor millennials om het bedrijfsleven te betreden.

Voordelen

Kijkend naar de komende wijdverbreide introductie van AI door bedrijven, zullen millennials zeker wennen aan de moderne technologie. Duizenden bedrijven over de hele wereld hebben AI al geadopteerd. Hoewel de angst is dat AI banen van de beroepsbevolking verwijdert, heeft onderzoek verzameld door Capgemini aangetoond dat het tegenovergestelde waar is. De implementatie van AI in het bedrijfsleven heeft nieuwe rollen voor werknemers gecreëerd, waarvan de meeste op senior niveau. Het Gartner-rapport gaf dezelfde voorspelling en voorspelde dat AI de komende jaren een half miljoen meer banen zal opleveren dan het zal elimineren, waardoor de behoefte aan hoger geschoolde werknemers zal toenemen.

Nu bedrijven AI-technologie willen inzetten om de productiviteit te verhogen door routinetaken te automatiseren, hebben ze onvermijdelijk meer middelen op hoog niveau nodig om toezicht te houden op de machines. Millennials hebben de meeste kans om in dit nieuwe soort functies te worden aangenomen, aangezien ze zullen toetreden tot het personeel dat is opgeleid in de nieuwste technologie. Het lijkt erop dat met de vooruitgang van de technologie de zakenwereld van millennials zal eisen dat ze zich meer als “denkers” dan als “doeners” gedragen.

Bron: Derek Porter

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie