Mobiele app-winkels

Mobiele app-winkels

Sinds Apple in 2008 de App Store met de iPhone introduceerde, vormen apps een belangrijk onderdeel van de smartphone-ervaring. Ze stellen de gebruiker in staat om van zijn smartphone een multifunctioneel apparaat te maken dat bijna alles kan. Apps geven je de mogelijkheid om een ​​film op je telefoon te kijken, oneindig veel verslavende games te spelen en zelfs een huisinspectie op je tablet uit te voeren. De kansen en mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel worden de mobiele app-winkels besproken die momenteel voorop lopen.

Apple’s App Store voor iOS-apparaten is vooraf geïnstalleerd op alle iPhones, iPads en compatibele iPods en bevat meer dan 500.000 apps. De App Store werd officieel geopend op 10 juli 2008 en veranderde de manier waarop mensen smartphones voor altijd zouden gebruiken. Sindsdien zijn er meer dan 18 miljard apps gedownload uit de App Store. Naast apps biedt de App Store ook boeken, muziek, films en games. Van hun enorme verzameling apps is ongeveer 37% gratis. Apps die naar de winkel worden verzonden, moeten door Apple worden goedgekeurd, wat betekent dat elke app die u hier vindt, is beoordeeld en goedgekeurd. Apple maakt het ook gemakkelijk om apps te vinden door ze in verschillende categorieën te verdelen en door de best beoordeelde, nieuwste en aanbevolen apps aan te bieden.

Google heeft de Android Market ontwikkeld als een online winkel voor apparaten met het Android-besturingssysteem, zoals telefoons en tabletcomputers. De Android Market is voorgeïnstalleerd op de meeste Android-apparaten en bevat meer dan 400.000 applicaties. Met de Android Market kunnen gebruikers bladeren, kopen en downloaden van een breed scala aan apps, evenals films, muziek, games en boeken. Meer dan enige andere grote app store is 67% van de apps in de Android Market gratis. Dit is geweldig voor de gebruiker omdat het hen een enorme keuze aan apps geeft om uit te kiezen zonder veel of helemaal niets te hoeven betalen. Sinds eind 2011 zijn er over de hele wereld meer dan 10 miljard apps gedownload van de Android Market. Android maakt het gemakkelijk om te zien welke apps het populairst zijn, welke trending zijn, en biedt zelfs enkele editorkeuzes.

Hoewel de Apple App Store en de Android Market de twee grootste bestemmingen voor apps zijn, zijn er ook andere. Amazon heeft een marktplaats die blijft groeien en hun gebruikers een verscheidenheid aan entertainment-achtige applicaties biedt om uit te kiezen. BlackBerry heeft ook een mobiele winkel genaamd BlackBerry App World. Ten slotte wil Windows een veel grotere speler op de smartphone worden met een eigen mobiele app store, de Windows Phone Marketplace.

Alle genoemde mobiele app-winkels bieden hun gebruikers een grote selectie apps die hun dagelijks leven echt ten goede kunnen komen. Deze apps zijn niet alleen handig en een geweldige bron van entertainment, maar sommige zijn zelfs nodig voor het werk en stellen hen in staat hun werk te doen. Apps en mobiele app-winkels zullen in de toekomst alleen maar blijven groeien en groter en beter worden.

Bron: B Allen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie