Mobiele apps: een groeiende trend in de branche

Mobiele apps: een groeiende trend in de branche

In de afgelopen jaren is de ontwikkeling van mobiele apps een opkomende en bloeiende industrie geworden. Volgens rapporten zijn momenteel ongeveer 2,3 miljoen app-ontwikkelaars toegewijd aan het bijhouden van de nieuwste trends en branche-eisen. Apple onthulde zelfs dat er in 2013 ongeveer 1,25 miljoen apps waren geregistreerd in de app store van Apple, goed voor ongeveer. 50 miljard downloads, wat behoorlijk verbazingwekkende statistieken zijn. Dit resulteerde op zijn beurt in het betalen van ongeveer $ 5 miljard aan ontwikkelaars van mobiele apps.

De bovenstaande statistieken bewijzen waarom de ontwikkeling van mobiele apps een sleutelfactor is geworden in het succes van elk bedrijf.

Verhoogde tarieven voor smartphones en internetgebruik op smartphones en tablets

Met dit verbazingwekkende en groeiende aantal gebruikers op internet dat smartphones en tablets gebruikt, zijn apps een integraal onderdeel geworden van de dagelijkse activiteiten van elke gebruiker. Dit komt omdat apps de unieke mogelijkheid hebben om gemakkelijk toegang te krijgen tot een groot aantal potentiële gebruikers. Volgens de rapporten die zijn onthuld door PewResearch Internet Project, gebruikt ongeveer 67% van de Amerikaanse gebruikers hun smartphones en tablets om dagelijks toegang te krijgen tot internet. De reden achter deze verbazingwekkende en uitzonderlijke cijfers is de aanhoudende groei van het gebruik van smartphones en tablets.

Volgens PewResearch Internet Project gebruikt ongeveer 50 procent van de smartphonegebruikers apps voor zo ongeveer alles. En daarvan zijn tweederde van de gebruikers gewone gebruikers. De bovengenoemde statistieken laten zien hoe apps continu bezig zijn met een geheel verbazingwekkend en nieuw klantengenre dat constant en nauw verbonden is met internet. Daarom is het een kanaal waarmee bedrijven miljoenen nieuwe potentiële klanten kunnen krijgen. Het enige dat nodig is, is het ontwikkelen van een effectieve en foutloze app die de vruchten van uw werk kan plukken.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van mobiele apps voor bedrijven?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het bouwen en distribueren van mobiele apps. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen voor bedrijven en merken in een groot aantal sectoren.

Bouwt klantloyaliteit op

Apps blinken uit in het consequent werken aan het vergroten van klantloyaliteit en -behoud, vooral in de mCommerce- en retailsector.

Verhoogt de merkwaarde en omzet

Apps hebben het potentieel om unieke kansen te creëren voor bedrijven en merken. Gebruikers worden aangemoedigd om gratis versies van de apps te downloaden, zodat ze hun voorkeuren kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van de klanten.

Verbetert de zichtbaarheid en merkherkenning

Het aantal gebruikers neemt voortdurend toe door het gemak en de hogere beschikbaarheid van apps in de App Store en Google Play Store. Tegenwoordig willen gebruikers geen tijd verspillen aan het aanmelden bij een mobiele website, omdat mobiele websites zijn gemaakt voor het delen van informatie, leesbaarheid en navigatie, in plaats van een vlekkeloos procesbeheer. Sinds het begin bieden apps gebruikers een vlekkeloze, gemakkelijke en functionele toegang tot de informatie, producten, navigatie, diensten en processen. Ze zijn ontworpen rekening houdend met de realtime behoeften van de gebruikers en zijn nauw geoptimaliseerd voor hun praktische ervaring.

Verhoogt de doorverkoop

Recente analyses en rapporten suggereren dat mobiele gebruikers doorgaans meer tijd aan apps besteden dan aan websites.

Aangezien we voortdurend evolueren naar een mobiel- en marktgerichte samenleving, is het geen verrassing dat apps een sleutelrol spelen in de groei van elke sector. Dus door een app te laten ontwikkelen, kunt u zeker een nieuwe reeks klanten aanboren, wat op zijn beurt zal leiden tot zakelijk succes en het bereiken van nieuwe hoogten.

Bron: Amit Upadhyay

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie