Mobiele VPN-technologie – Hoe werkt het?

Mobiele VPN-technologie – Hoe werkt het?

Mobiele VPN is een technologie waarbij gebruikers van draagbare apparaten via een beveiligde verbinding verbinding maken met internet om gegevens te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Deze apparaten kunnen een van de nieuwste tablets, mobiele telefoons, notebooks of laptops zijn die VPN-compatibel zijn. Daarom kunnen gebruikers van afgelegen locaties gemakkelijk genieten van websurfen zonder enige bedreiging.

De grote uitdaging achter dit mechanisme is dat zowel de gebruikers als hun apparaten altijd verplaatsbaar zullen zijn, zoals bij roaming en verbinding via draadloze of mobiele netwerknetwerken. Dus de Virtual Private Network-serviceproviders moeten een afzonderlijk apparaat elke keer dat het een nieuwe koppeling maakt valideren om consistente services te bieden.

Ook verandert het IP-adres (Internet Protocol) van de gadget omdat het zich verenigt met een aantal netwerken, waardoor authenticatie moeilijker wordt. Niet alleen dit, het onderscheidend vermogen van het eindpunt van het apparaat verandert ook en in de offline modus zonder netwerkdekking kan dit leiden tot uitstel van de sessie.

Om te begrijpen hoe al deze taken worden beheerd, volgen hier de details van de werking zoals hieronder:

• Het bestaat eigenlijk uit een tunnel die is gemaakt om gegevens te versleutelen. Dit kanaal wordt gemaakt via internetlijnen die het ene IP-adres aan het andere relateren, waarbij de IP-adressen van eindpunten eerder zijn gedefinieerd.

• Het probleem hier is dat met het variërende IP-adres het verificatieproces niet kan worden uitgevoerd. Bovendien, als gevolg van veranderende adressen, wordt de tunnel geconfronteerd met een aantal doorbraakpunten.

• Maar dankzij de geavanceerde geesten is deze moeilijkheid ook opgelost door VPN-software te gebruiken die op het apparaat draait en consequent een logisch IP-adres aan het apparaat geeft, in plaats van te vertrouwen op het netwerkadres en zo de associatie glashelder te maken.

• Bovendien wordt een VPN-sessie ontgrendeld gemaakt als de status van het apparaat verandert met een vooraf ingestelde login om de verbinding te herstellen wanneer het apparaat opnieuw verbinding probeert te maken.

In veel bedrijfsorganisaties heeft deze expertise wonderen gecreëerd, aangezien werknemers toegang hebben tot hun kantoorgegevens vanaf externe locaties en tegelijkertijd volledige inkapseling geven aan online activiteiten. Zo wordt het veel gemakkelijker om thuis of onderweg te werken wanneer dat nodig is. Men kan een online verbinding maken via VPN door gebruik te maken van zijn gewone DSL, ISDN, Wi-Fi of een van de kabelmodemverbindingen.

Bij het kiezen van een VPN-service voor uw gebruik, moet u heel voorzichtig zijn, want er zijn talloze leveranciers en ze bieden allemaal dezelfde basisfunctionaliteit. Dus om het beste uit alles te halen, kunt u rekening houden met uw individuele wensen plus de prijs die u vanuit verschillende plaatsen wordt aangeboden.

Begin daarom nu met browsen en haal het beste uit alles.

Bron: George Lucid

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie