Moet je Bitcoin kopen?

Moet je Bitcoin kopen?

Als ‘s werelds huidige koploper op de markt voor cryptovaluta’s, heeft Bitcoin de afgelopen 6 maanden een aantal serieuze krantenkoppen gehaald en enkele serieuze schommelingen. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord, en bijna iedereen heeft er een mening over. Sommigen kunnen het idee niet doorgronden dat een valuta met enige waarde uit het niets kan worden gecreëerd, terwijl sommigen dol zijn op het idee dat iets zonder controle van de overheid kan worden verhandeld als een waardevolle entiteit op zich.

Waar zit je op de “Moet ik Bitcoin kopen?” hek komt waarschijnlijk uiteindelijk neer op één vraag: kan ik geld verdienen met Bitcoin?

Kun je geld verdienen met Bitcoin?

In de afgelopen 6 maanden hebben we de prijs zien dalen van $ 20 per munt in februari, tot $ 260 per munt in april, terug naar $ 60 in maart en terug naar $ 130 in mei. De prijs is nu gedaald tot ongeveer $ 100 per Bitcoin, maar wat er daarna gebeurt, is een gok.

De toekomst van Bitcoin berust uiteindelijk op twee belangrijke variabelen: de acceptatie ervan als valuta door een breed publiek en de afwezigheid van onbetaalbare overheidsinterventie.

De Bitcoin-gemeenschap groeit snel, de interesse in de Crypto-valuta heeft zich online enorm verspreid en nieuwe diensten accepteren steeds meer Bitcoin-betalingen. Bloggigant WordPress accepteert Bitcoin-betalingen en de in Afrika gevestigde aanbieder van mobiele applicaties, Kipochi, heeft een Bitcoin-portemonnee ontwikkeld waarmee Bitcoin-betalingen op mobiele telefoons in ontwikkelingslanden mogelijk zijn.

We hebben al mensen miljoenen zien verdienen met de valuta. We zien steeds meer mensen experimenteren om maandenlang alleen op Bitcoin te leven, terwijl ze de ervaring vastleggen voor het bekijken van documentaires.

Je kunt een afhaalmaaltijd kopen in Boston, koffie in Londen en zelfs een paar auto’s op Craigslist met Bitcoin. Het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin is in 2013 explosief gestegen, met de stijging van april en de daaropvolgende daling van de Bitcoin-prijs. Vorige week werd de eerste grote overname van een Bitcoin-bedrijf gedaan voor SatoshiDice, een online goksite, voor 126.315 BTC (ongeveer $ 11.47 miljoen), door een niet nader genoemde koper.

Deze snelle groei in bewustzijn en acceptatie lijkt zich voort te zetten, als het vertrouwen in de valuta sterk blijft. Wat leidt tot de tweede afhankelijkheid. Regelgeving van de overheid.

Hoewel het specifiek is ontworpen om onafhankelijk van de overheidscontrole te werken, zal Bitcoin op de een of andere manier onvermijdelijk worden beïnvloed door overheden. Dit moet om twee redenen het geval zijn.

Ten eerste, om een ​​hoge acceptatiegraad te bereiken, moet Bitcoin toegankelijk zijn voor grote aantallen mensen, en dat betekent dat het zich buiten het domein van verborgen transacties moet verspreiden naar normale dagelijkse transacties voor individuen en bedrijven. Ten tweede kunnen deze Bitcoin-transacties een traceerbaar onderdeel worden van het belastbare vermogen van mensen, dat naast elk ander soort rijkdom moet worden aangegeven en gereguleerd.

De Europese Unie heeft al verklaard dat Bitcoin niet wordt geclassificeerd als een Fiat-valuta, of als geld, en als zodanig niet op zichzelf zal worden gereguleerd. In de VS hebben het 50-statensysteem en het aantal betrokken bureaucratische instanties beslissingen onvermijdelijk moeilijker gemaakt, zonder dat er tot dusverre overeenstemming is bereikt. Bitcoin wordt niet als geld beschouwd als zodanig, maar het wordt beschouwd als geld.

Een bloeiende Bitcoin-markt in de VS heeft voorlopig een meer onzekere toekomst, en elke sluitende wetgeving in de VS kan een zeer positief of een zeer negatief effect hebben op de toekomst van Bitcoin.

Dus, moet je Bitcoin kopen?

Het antwoord hangt grotendeels af van hoe risicomijdend u bent. Bitcoin zal zeker geen vlotte investering zijn, maar het potentieel van deze valuta is enorm.

Bron: Paddy Estridge

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie