Moet u overwegen een aangepast CMS voor uw website te ontwikkelen?

Moet u overwegen een aangepast CMS voor uw website te ontwikkelen?

Naast het gescheiden houden van de inhoud en presentatie van de website, helpt een content management systeem (CMS) u verder om digitale inhoud te beheren en de website efficiënt te onderhouden. U heeft de keuze uit een aantal open source content management systemen – WordPress, Joomla, Drupal en Magento – afhankelijk van de aard en vereisten van uw website. U kunt ook overwegen een aangepast CMS te gebruiken om de website te bouwen volgens de precieze vereisten en workflow van uw onderneming.

Net als open source contentmanagementsystemen, biedt het aangepaste CMS u een verscheidenheid aan thema’s, plug-ins, extensies en tools. Maar u kunt specifieke functies en functionaliteiten opnemen in het aangepaste CMS om het onderhoud van de website te vereenvoudigen en de gebruikerservaring te verbeteren. Tegelijkertijd zorgt het aangepaste contentmanagementsysteem ervoor dat uw website er anders uitziet en aanvoelt dan andere websites en webapplicaties. Maar u moet extra tijd, moeite en geld investeren om een CMS op maat te bouwen volgens uw bedrijfsmodel en behoeften. Dat is waarom; het wordt essentieel voor u om de voor- en nadelen van het ontwikkelen van een aangepast CMS voor uw website te evalueren.

Voor- en nadelen evalueren van het bouwen van een aangepast CMS voor uw website

Exclusief voor uw website

De open source content management systemen worden onderhouden en bijgewerkt door grote online communities. Elke ontwikkelaar of gebruiker heeft toegang tot de broncode van een open source CMS en kan zonder enige beperking wijzigingen in de code aanbrengen. Maar u heeft wel exclusieve rechten op de broncode van het aangepaste CMS. Daarom kunt u het ontwerp, de workflow en de functionaliteit van het CMS eenvoudig afstemmen op de precieze behoeften van uw websites. Ook heb je volledige en exclusieve controle over de interface, functionaliteit en updates van de applicatie.

Onderscheid het uiterlijk, het gevoel en de functionaliteit van uw website

Elk open source CMS stelt gebruikers in staat te kiezen uit een breed scala aan thema’s, plug-ins en extensies. Sommige van deze bronnen zijn gratis, andere worden betaald. Vaak wordt één thema of plug-in door duizenden websites tegelijk gebruikt. Daarom zien, voelen en functioneren de meeste websites die zijn ontworpen met hetzelfde open source CMS er vaak hetzelfde uit. Maar met het aangepaste CMS kunt u het uiterlijk, het gevoel en de functionaliteit van uw website bepalen op basis van uw precieze zakelijke behoeften. Daarom kunt u de website gemakkelijk anders maken dan andere websites en een rijkere gebruikerservaring bieden door een aangepast CMS te gebruiken.

Verhoog uw digitale marketinginspanningen

Grote zoekmachines en sociale netwerkplatforms eisen van eigenaren dat ze hun websites organisch promoten door inhoud van hoge kwaliteit te creëren en te verspreiden. Maar het open source CMS biedt mogelijk niet de functie die nodig is voor het implementeren van een robuuste contentmarketing-, leadgeneratie- of digitale marketingstrategie. Maar u kunt het aangepaste CMS ontwerpen met functies die nodig zijn om uw digitale marketingcampagne een boost te geven. U kunt ook een specifieke interface in het CMS voor digitale marketeers gebruiken om een verscheidenheid aan inhoud soepel te creëren en te verspreiden en de digitale marketingresultaten consistent te volgen.

Verzamel bruikbare klantinformatie

Om de online verkoop te stimuleren, moet u de voorkeuren en keuzes van elke klant begrijpen. Ook moet uw website de winkelervaring personaliseren om klanten te overtuigen producten opnieuw te kopen en aan te bevelen. Je moet beschrijvende, voorspellende en prescriptieve analyses combineren om klantgegevens effectief te interpreteren en de initiatieven te identificeren die nodig zijn om de klantervaring te stimuleren. Naast het stimuleren van uw digitale marketinginspanningen, helpt het aangepaste CMS u ook bij het verzamelen en interpreteren van realtime klantgegevens die uit verschillende bronnen zijn verzameld. U kunt tools voor bedrijfsanalyse insluiten in het aangepaste CMS om de klantervaring te meten en te stimuleren zonder extra tools en services te gebruiken.

Controleer en optimaliseer de prestaties van de website

U moet zich concentreren op de gebruikerservaring die door de website wordt geleverd om een hogere conversieratio te bereiken en klantloyaliteit te bevorderen. De gebruikerservaring die door de website wordt geleverd, wordt rechtstreeks beïnvloed door de toegankelijkheid, functionaliteit, prestaties, bruikbaarheid en beveiliging. Daarom moet u de problemen die de gebruikerservaring van de website beïnvloeden, onmiddellijk identificeren en repareren. Het aangepaste CMS maakt het voor u gemakkelijker om websiteverkeer, klantbetrokkenheid en conversies te volgen. Het zal u ook helpen om de klantervaring te meten door regelmatig feedback van klanten te verzamelen. Het waardevolle inzicht dat via het CMS wordt verzameld, zal u helpen de gebruikerservaring te verbeteren door wijzigingen aan te brengen in het uiterlijk, het gevoel en de functionaliteit van de website.

Verbeterde beveiliging

De enorme populariteit van open source contentmanagementsystemen maakt ze kwetsbaar voor nieuwe beveiligingsbedreigingen en opkomende malware-aanvallen. De toename is dat gevallen van onlinefraude en identiteitsdiefstal veel mensen ervan weerhouden hun persoonlijke en gevoelige informatie met websites te delen. U kunt de klanten altijd een veilig gevoel geven en hun vertrouwen winnen door de e-commerce website te ontwikkelen met een aangepast CMS. Het aangepaste CMS zal robuuste beveiligingsfuncties bevatten en de nieuwste technieken voor gegevenscodering gebruiken om de klantgegevens en online financiële transacties volledig beveiligd te houden. U kunt de ontwikkelaar zelfs vragen om uitgebreide tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat het CMS effectief is in het bestrijden van verschillende beveiligingsrisico’s.

nadelen

Extra tijd, moeite en geld

U moet er rekening mee houden dat een CMS complexer is dan andere softwaretoepassingen. De ontwikkelaars hebben tijd nodig voor de ontwikkeling van aangepaste CMS-applicaties op basis van uw specifieke zakelijke behoeften. Ook moet het CMS grondig worden getest op basis van uw zakelijke vereisten en kwaliteitsspecificaties. Daarom moet u extra tijd, moeite en geld investeren om een CMS uit te rollen dat helemaal opnieuw is ontwikkeld op basis van uw bedrijfsmodel en vereisten.

Zet mankracht in om het CMS uit te voeren

Het aangepaste CMS zal specifieke functies en functionaliteiten bevatten die zijn afgestemd op uw specifieke zakelijke behoeften. Zo train je gebruikers goed en zet je bekwame technici in om het CMS vlot te beheren of te laten draaien. Daarom moet u terugkerende kosten maken om de software efficiënt te beheren en te onderhouden. Maar u mist de mogelijkheid om de ontwikkelingskosten af te schrijven, aangezien het CMS uitsluitend door uw bedrijf wordt gebruikt. U vindt het misschien moeilijk om het CMS te onderhouden en te beheren als uw kernactiviteit niet IT- en softwareontwikkeling is.

Moet het CMS regelmatig upgraden

De industrie en technologische trends blijven constant veranderen. Daarom moet u nieuwe functies en functionaliteit aan het CMS toevoegen om aan de opkomende trends te voldoen en uw opnieuw ontworpen bedrijfsmodel aan te vullen. U moet de diensten van de ontwikkelaars behouden om het CMS gedurende een bepaalde periode snel en naadloos te upgraden. Ook moet u extra kosten maken om het CMS compatibel te maken met opkomende technologieën en een optimale gebruikerservaring te bieden.

Extra onderhouds- en nalevingskosten

U moet verschillende defecten en prestatieproblemen in het CMS onmiddellijk oplossen om uw website functioneel te houden en een verbeterde gebruikerservaring te bieden. Daarom moet u bekwame technici inzetten om bugs/prestatieproblemen op te lossen en het CMS te integreren met databases en services van derden. Evenzo moet u wijzigingen aanbrengen in het aangepaste CMS om te voldoen aan de nieuwste kwaliteits-, beveiligings-, toegankelijkheids- en prestatienormen die zijn vastgesteld door overheidsinstanties en industriële instanties. Daarom moet u regelmatig onderhouds- en nalevingskosten maken om het aangepaste CMS zonder problemen of beperkingen te gebruiken.

Over het algemeen zal het aangepaste CMS de behoeften van uw bedrijfsmodel en website precies aanvullen. Maar u moet tijd, moeite en geld steken in het bouwen van een CMS op maat volgens uw specifieke vereisten. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om het beste ontwikkelbedrijf voor contentmanagement in te zetten om het contentmanagementsysteem efficiënt en soepel te bouwen, onderhouden en upgraden.

Bron: Arun Kumar Biswal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie