Moet u WordPress als uw CMS gebruiken – De voor- en nadelen

Moet u WordPress als uw CMS gebruiken – De voor- en nadelen

Omdat WordPress in de volksmond bekend staat als een geweldig blogplatform, debatteren CMS-enthousiastelingen vaak over het gebruik ervan als contentmanagementsysteem. Met behulp van de juiste plug-ins kan WordPress ook worden gebruikt als een geweldig CMS. De volgende lijst is bedoeld voor wie graag de voor- en nadelen van een bepaald CMS afweegt:

Voordelen van WordPress bij gebruik als CMS:

WordPress staat bekend als eenvoudig in gebruik. Het bevat vooraf geïnstalleerde ontwerpopties waarmee gebruikers een op sjablonen gebaseerde blog kunnen maken met plug-ins die bedoeld zijn voor CMS, door simpelweg op een aantal knoppen te klikken. Bovendien hoeft u geen HTML te kennen om de website te gebruiken. Als het gaat om de blogosfeer, is WordPress het platform bij uitstek.

WordPress biedt verleidelijke menukeuzes, waardoor de website aantrekkelijker en eenvoudiger te navigeren is in vergelijking met Joomla of Drupal. Het is gemakkelijk om menu’s en pagina’s te herschikken om het beste aan uw zakelijke behoeften te voldoen.

Omdat WordPress veel gratis thema’s heeft, kunt u zeker een sjabloon vinden die bij uw bedrijf hoort. Er is een optie voor gebruikers om voor een premium account te betalen met een zakelijke creditcard om uw site er professioneler uit te laten zien.

WordPress heeft de mogelijkheid om de positie van zoekmachines te verbeteren. Uw site kan op de eerste pagina van gerenommeerde zoekmachineresultaten zoals Google of Yahoo terechtkomen als u zorgvuldig relevante zoekwoorden gebruikt.

Op dit moment heeft WordPress bijna 13.000 gratis plug-ins op zijn open source-platform. WordPress is erkend als een CMS-tool vanwege deze hoeveelheid plug-ins.

Met het gebruik van op maat gemaakte velden kunnen gebruikers verder gaan dan bloggen en categoriseren om WorPress te gebruiken als een betrouwbare CMS-tool. Aangepaste velden zoals “Flutter” maken het gemakkelijk om een ​​CMS te bouwen, zelfs voor degenen die geen ervaring hebben.

Met de plug-in Pods CMS kunnen gebruikers verschillende soorten inhoud maken, zelfs zonder op maat gemaakte CMS-knoppen.

Nadelen van WordPress bij gebruik als CMS

WordPress heeft veel aantrekkelijke sjablonen. Sommige gebruikers willen echter hun eigen unieke thema ontwerpen. Om dit te doen, moeten ze worden uitgerust met een diepere kennis van CSS-jargons. Degenen die hiervan op de hoogte zijn, denken misschien aan iets robuusters, zoals Drupal.

Om CMS-ontwerpmogelijkheden te hebben die vergelijkbaar zijn met Joomla of Drupal, heeft WordPress veel plug-ins nodig. Hoewel deze plug-ins op de site te vinden zijn, kan het gebruik van veel ervan de laadtijden van de pagina vertragen. Voordat u WordPress als uw CMS-tool kiest, moet u nadenken over het aantal benodigde plug-ins en hoe dit de functionaliteit van de site zal beïnvloeden.

Omdat WordPress de functionaliteit zo nu en dan bijwerkt, is het misschien niet de beste keuze voor degenen die voor een consistenter platform gaan, zoals degenen die van plan zijn een CMS op de site te bouwen.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie