Monopolie beter maken door financiële educatie voor jongeren

Monopolie beter maken door financiële educatie voor jongeren

Van jongs af aan leren we de verkeerde dingen over geld en zaken. Denk aan het zeer populaire bordspel Monopoly(R). Het spel is aan het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door een ingenieur. In een wereld van Robber Barons en bij het ontstaan ​​van wetenschappelijk management als managementwetenschap, is het mogelijk dat een strikt win-verliesspel een nauwkeurig leermiddel is over zakendoen. Voor mij is dit een zeer onnauwkeurige manier om jonge mensen te leren over zakendoen in een kenniseconomie, waar succes veel meer te maken heeft met het bevorderen van samenwerking, het delen van ideeën en wederzijds succes. In de huidige zakelijke omgeving draait alles om het bevorderen van win-winrelaties. Het is een geweldige tijd om een ​​bedrijf te runnen.

Ik ben dol op Monopoly(R), maar ik heb ontdekt dat een paar kleine regelwijzigingen ervoor kunnen zorgen dat het een veel nauwkeuriger beeld geeft van het huidige bedrijfsleven. Het zorgt er ook voor dat het spel sneller gaat en maakt het mogelijk om onderhandelingslessen en de kunst van het creëren van win-win-oplossingen in het bedrijfsleven te leren.

Regel 1) Alle huren worden betaald door de bank
De huur wordt niet betaald door andere spelers. Wanneer een speler op het eigendom van een andere speler landt, simuleert dit de markt die koopsignalen geeft aan de eigenaar van de speler.

Regel 2) Salaris maken

Elke keer dat een speler “Go” passeert, moet de speler 10% van de aankoopprijs van alle eigendommen (zowel met hypotheek als zonder hypotheek) betalen. Dit simuleert het maken van maandelijkse loonlijst en leert de speler het belang van cashflowbeheer.

Regel 3) Gepartnerd eigendom.

Spelers kunnen samenwerken om monopolies te vormen en de opbrengst te verdelen zoals overeengekomen. Eigendom is niet langer een uitputtingsspel. Het maken van deals wordt veel eerder in het spel aangemoedigd. In het traditionele spel wachten veel spelers totdat bijna alle eigendommen zijn verworven om deals te sluiten, wat het spel uitlokt. In het bedrijfsleven is het van vitaal belang voor succes om snel in te springen op kansen.

Regel 4) Particuliere leningen

Spelers mogen geld lenen aan andere spelers onder de voorwaarden die onderling zijn overeengekomen. Succesvolle zakenmensen weten dat een gebrek aan geld zelden een obstakel is als de kans groot is. Een deel van de kunst van het maken van deals is het samenstellen van het team dat over alle benodigde middelen beschikt. Vaak brengt één partij financiering mee.

Regel 5) Het spel beëindigen

Het spel eindigt wanneer het laatste hotel is verkocht en daarom heeft de markt “verzadiging” bereikt. Dit leert hoe belangrijk het is om snel actie te ondernemen en het sluiten van deals zo snel mogelijk aan te moedigen.

Een paar eenvoudige regelwijzigingen zoals deze kunnen Monopoly(R) opnieuw uitvinden en het een veel beter leermiddel maken.

Bron: Nick Wolff

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie