Wat is cloudcomputing?

Cloudcomputing (of cloudopslag) is het proces waarbij gegevens online worden opgeslagen en het wint om verschillende redenen aan populariteit. Het is een veilige manier om informatie op te slaan, gegevens zijn beveiligd met een wachtwoord, kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld, kunnen niet verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden en het neemt geen fysieke ruimte in beslag op uw computer.

Tot nu toe werden gegevens fysiek opgeslagen op schijven, harde schijven of flashdrives. Het nadeel hiervan is dat het ruimte in beslag neemt om de informatie op te slaan, er is altijd het risico dat materialen verloren gaan, beschadigd raken of worden gestolen en als je het wilt delen, moet je kopieën maken en het op de een of andere manier veilig bij een andere persoon krijgen op een andere locatie.

Er zijn veel voordelen die cloud computing-bedrijven bieden, waaronder:

Cloudopslag biedt u zo veel of zo weinig ruimte als u nodig heeft en u betaalt de host alleen voor wat u gebruikt. Dit bespaart u geld en is geweldig voor bedrijven die meer ruimte nodig hebben, bijvoorbeeld in drukke periodes van het jaar en minder ruimte buiten het seizoen.

Eventueel onderhoud wordt door de host gedaan, dus je hebt geen grote IT-afdeling nodig.

Altijd en overal toegang tot uw bestanden vanaf elk apparaat

U kunt toegang krijgen tot documenten, programma’s, sjablonen en andere toepassingen die door het gastbedrijf worden geleverd. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat u niets op uw computer hoeft te downloaden… het staat allemaal op de site van de host. Dit bespaart ruimte op uw pc, terwijl alles wat u nodig hebt slechts een klik verwijderd is.

Beveilig specifieke bestanden en mappen met een wachtwoord om ze privé te houden en deel ze alleen met degenen die u ervoor kiest.

Hoe begin ik?

Om te profiteren van cloud computing, moet u eerst een host kiezen. Dit is het cloudcomputingbedrijf dat de ‘cloud’ waar uw informatie wordt opgeslagen, gaat bouwen, onderhouden en beschermen. Cloud computing-bedrijven bieden een breed scala aan diensten en kunnen sterk variëren in prijs. Sommige zijn gratis, sommige zijn slechts $ 1 per maand en weer anderen kunnen meer dan $ 50 per jaar in rekening brengen. Het is belangrijk om de host te kiezen die geschikt is voor uw bedrijf.

Dit zijn de 3 meest populaire cloud computing-bedrijven:

Google Drive-De service van Google is gratis voor de eerste 15 GB aan ruimte. Het slaat niet alleen uw gegevens op, maar biedt u ook de mogelijkheid om afbeeldingen, muziek, bestanden en formulieren te maken, bewerken, opslaan en delen. Het kan worden gebruikt met de gebruiksvriendelijke sjablonen van Google Documenten om u te helpen de beste documenten te maken.

DropBox-Ze hebben een gratis en betaalde versie. Dropbox is superveilig en je kunt met een wachtwoord beveiligde toegang geven tot specifieke mappen om mensen te selecteren, zodat ze alleen zien wat ze moeten zien en niets anders. Live chat en telefonische ondersteuning nemen het giswerk weg bij het opzetten van uw site.

JustCloud-Dit bedrijf biedt gratis en betaalde accounts aan – voor slechts $ 3,95 per maand – en biedt eenvoudige aanpassing via slepen en neerzetten, codering van bankkwaliteit en de mogelijkheid om meerdere computers te synchroniseren, zodat u altijd 100% toegang hebt tot uw bestanden.

Bron: Cindy S.