Neem de verantwoordelijkheid voor uw financiële gezondheid

Neem de verantwoordelijkheid voor uw financiële gezondheid

Neem verantwoordelijkheid voor JOUW financiële gezondheid. Alle aspecten ervan: uitgaven, inkomen, sparen, pensioen, beleggen, kleingeld, de werken.

Dit is een eenvoudig idee met potentieel ingrijpende implicaties. Ja, het is misschien een beetje cliché, maar dat betekent niet dat het niet waar is. Iedereen zou zijn leven op de een of andere manier willen verbeteren – financieel, mentaal, fysiek, emotioneel of een grote verscheidenheid aan anderen – maar niemand kan dat totdat ze dat fundamenteel accepteren, zij zijn verantwoordelijk voor wat er gaat gebeuren.

De eerste stap die u moet nemen, is precies dat te doen: de volledige verantwoordelijkheid nemen voor uw financiële gezondheid. Wat je situatie ook is, je kunt niet blijven hangen in het verleden. Het maakt niet uit of je getroffen bent door een ramp, ontslagen bent, of een zakelijke deal mislukt is, of dat je denkt dat je vanaf het begin niet goed gepositioneerd was. Zolang je je focust op de problemen je merkt dat je niet vooruit kunt komen in je financiële leven.

Vergeef iedereen voor alle slechte dingen die ze je hebben aangedaan. Laat los wat je eerder is overkomen. Stop met denken aan de negatieve punten en de gebeurtenissen uit het verleden die je in wat je huidige situatie ook heeft gebracht.. Op dit moment – stel dit niet uit door te zeggen: “Oh, dat is een goede gedachte, ik zal het overwegen.” En er mogen geen halve maatregelen zijn, ook niet als je de financiën deelt. Neem 100% van de verantwoordelijkheid voor uw lichamelijke en financiële gezondheid, anders kunt u uw situatie niet verbeteren. Bovenal moet je jezelf vasthouden persoonlijk verantwoordelijk.

Hiermee kunt u nu de macht over uw financiële gezondheid nemen. Als je je situatie ten goede wilt veranderen, moet je die kracht hebben, duidelijk en eenvoudig. Volledige verantwoordelijkheid op je nemen betekent dat je geen excuses hebt als je van de wagen valt, geen vrijstellingen voor uitglijden, momenten van zwakte, en niemand om de schuld op af te schuiven als je niet zo verantwoordelijk bent als je zou willen zijn.

Zonder 100% verantwoordelijkheid ben je volkomen machteloos. Je zult manieren vinden om de wereld, je partner, de economie of iets anders de schuld te geven. Als je wilt dat dingen veranderen, moet je volledig en volledig in je kracht gaan staan. En dat kun je niet doen als je zelfs maar een greintje verantwoordelijkheid blijft ontkennen. Nu, ik bedoel niet dat je jezelf de schuld moet geven elke keer dat je ook maar een klein beetje uitglijdt of er iets misgaat. Niet alle omstandigheden zijn binnen uw controle. Maar jij doen altijd in staat zijn om te reageren op veranderingen in uw situatie, dus onthoud dat!

Door de verantwoordelijkheid voor uw eigen financiën te aanvaarden, kunt u uw financiële gezondheid ten goede veranderen. Het moet je eigen wilskracht zijn die dat doet, maar wetende dat het zo is… op jou maakt het verschil in de wereld. Gebruik je creativiteit en vaardigheden om er het beste van te maken!

Bron: Jason Istvan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie