Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Nicola Tesla’s stralingsenergie – een stroomgenerator vanuit de lucht

Zou stralingsenergie de alternatieve oplossing kunnen zijn voor de energiecrisis van de wereld? Tegenwoordig praten duizenden mensen erover. Ga met me mee om erachter te komen of het echt energie kan opwekken voor onze huizen.

Dit principe werd meer dan 100 jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd door Nicola Tesla. Nicola Tesla is de uitvinder van de wisselstroomgenerator en heeft meer dan 700 patenten op zijn naam staan. Hij is de man die de waterkrachtcentrale van Niagara Falls heeft gebouwd, de eerste ter wereld.

Stralingsenergie heeft verschillende voordelen ten opzichte van een zonne- en een windgenerator. Zonne-energie wordt opgewekt door zonlicht op te vangen via een zonnecelpaneel en wordt omgezet in elektriciteit. Deze zonnepanelen worden normaal gesproken op het dak geïnstalleerd waar het maximaal aan zonlicht kan worden blootgesteld. Bij de opwekking van windenergie wordt op een stuk land een toren gebouwd en bovenop de toren wordt een windturbine geplaatst. Als de wind waait, draait het blad waardoor er elektriciteit wordt opgewekt.

Stralingsenergie daarentegen haalt zijn kracht uit elektromagnetische golven. Dit type golf is voor jou blijkbaar niet zichtbaar en is overal beschikbaar. Het kan van de aarde komen of het kan uit de atmosfeer komen. Andere wetenschappers noemen het “energie uit het vacuüm”.

Eigenlijk is het principe achter stralingsenergie vergelijkbaar met het afstemmen van een radiostation en een televisiezender. Het heeft ook iets te maken met de resonantiefrequentie. Het stralingsenergiecircuit ontvangt energiegolven van de atomaire ionen in de lucht en wordt vervolgens omgezet in elektriciteit.

Kun je het gebruiken om je thuisapparatuur van stroom te voorzien? Dat zou je eigenlijk wel kunnen. Je zou er eventueel je gadgets in kunnen aansluiten. Voorbeelden zijn: opladers voor mobiele telefoons, elektrisch scheerapparaat, föhn en rekenmachines. U kunt zelfs uw cd-dvd-spelers, stereocassette, televisie en ook uw elektrische oven aanzetten. Het doet het goed bij toepassingen in de open lucht. Voorbeelden zijn: parkeergarage, tuinverlichting, poortverlichting, storingsverlichting en nog veel meer.

Ik ben ervan overtuigd dat het principe achter het opwekken van stralingsenergie waar is. Er zijn veel uitvinders die de uitvinding van Nicola Tesla hebben gedupliceerd. Maar we moeten deze nieuwe technologie nog verbeteren. De energiecrisis is er nog steeds en het gevaar van uitputting van onze niet-hernieuwbare energiebronnen moet worden opgelost. We moeten een goedkopere en schonere brandstof vinden en ik denk dat stralingsenergie onze energie van de toekomst is.

Bron: Orlando Racelis

  • Gerelateerde Tags: