Nieuw boek biedt praktische tips voor het bereiken van financiële zekerheid

Nieuw boek biedt praktische tips voor het bereiken van financiële zekerheid

In uw geld en u: hoe u uw kansen op het bereiken van financiële zekerheid kunt vergroten, biedt Deborah Ellis, een oude gecertificeerde financiële planner (CFP), lezers een overvloed aan informatie over aandelen, obligaties, sparen, beleggen, het toewijzen van uw beleggingen en zelfs individuele advies voor mensen in verschillende branches. Hoewel het boek vol staat met informatie, is het ook op een zeer toegankelijke manier geschreven. Ellis deelt haar persoonlijke verhalen over hoe ze als kind en jonge vrouw geld begon te sparen, hoe haar tante haar leerde beleggen en aandelen kopen, en hoe de dingen zijn veranderd in de decennia sinds ze begon met sparen. Haar persoonlijke ervaringen vertakken zich vervolgens in haar professionele ervaringen met klanten en met jarenlang investeren in de markt.

Ik weet dat beleggen eng en verwarrend kan zijn, maar dat komt meestal door een gebrek aan informatie of de angst dat we de informatie niet zullen begrijpen. Zoals Ellis ons laat zien, is beleggen echt niet zo moeilijk. In feite kan iedereen die geslaagd is voor wiskundelessen op de middelbare school erachter komen. Wat moeilijker is, is om te leren sparen en sommige negatieve overtuigingen die we over geld hebben te doorbreken, zodat we kunnen stoppen met alleen maar voor geld te werken en te leren het voor ons te laten werken. Het boek begint met een citaat van Napoleon Hill, auteur van het klassieke boek Think and Grow Rich, waarin staat: “Als je het toelaat, zul je verrast zijn hoe geld geld aantrekt.” Niets is meer waar, en Ellis laat ons zien hoe het voor ons allemaal waar kan zijn. Ze zegt: “Ik geloof dat de aandelenmarkt vandaag de dag een toegangspoort is tot kansen in Amerika. Ik geloof dat het voor bijna iedereen uit alle lagen van de bevolking een manier is om rijkdom op te bouwen en deel te nemen aan de American Dream.” Your Money and You laat je zien hoe je door die poort komt.

De openingshoofdstukken van het boek leren ons hoe we een leidende rol op ons kunnen nemen met ons geld. Ellis helpt ons te leren hoe we ons pensioen kunnen plannen en wat we kunnen verwachten. Ze leidt ons door de elementen van een financieel plan. Vervolgens laat ze ons financieel inventariseren waar we nu staan, zodat we weten waarmee we aan de slag moeten en wat nodig is om onze doelen te bereiken. Ze leert ons hoe we een spaar- en een bestedingsplan moeten ontwikkelen, en tot slot, hoe we een team kunnen samenstellen om ons te helpen, een team dat kan bestaan ​​uit een accountant, een financieel adviseur, misschien een advocaat, enz. We geven onze financiële zaken aan deze mensen, maar we leren ze te leiden zodat ze ons kunnen helpen onze doelen te bereiken. Ellis waarschuwt ons: “Als een van je teamleden andere prioriteiten heeft, een vooroordeel heeft, of wil dat je een richting inslaat waar je het niet mee eens bent, moet je een ander teamlid zoeken!” Dat is slechts één voorbeeld van hoe Ellis het zegt zoals het is. Een ander voorbeeld waarvan ik hou en waarvan ik weet dat het waar is, is: “Als je iets wilt laten betalen dat je niet volledig kunt afbetalen, kun je het niet betalen.”

Vervolgens komen Your Money and You in alle vlees van beleggen. Ellis leidt ons door de kracht van samengestelde rente en hoe investeren in de loop van de tijd ons ten goede kan komen. Ze legt ons de verschillen uit tussen aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Ze legt precies uit wat de beurs- en marktindices zijn, en ze leert ons begrijpen hoe verschillende bedrijven en hun aandelen worden beoordeeld.

Zodra Ellis ervoor zorgt dat we de markt begrijpen, gaat ze in op de meer persoonlijke aspecten van beleggen. Ze helpt ons onze risicotolerantie voor beleggen te begrijpen, hoe we onze activa kunnen diversifiëren en alle verschillende scenario’s die we kunnen tegenkomen, van het erven van geld tot het winnen van de loterij en, uiteindelijk, hoe we met pensioen gaan.

Het boek sluit af met enkele hoofdstukken voor mensen in speciale situaties, waaronder die in het leger, die in industrieën zoals film en televisie waar je op verschillende tijden van feest naar hongersnood kunt gaan, en voor mensen die als zelfstandige werken. Een bonussectie bevat verschillende artikelen over het bereiken van financiële zekerheid.

Your Money and You is het perfecte boek om u op weg te helpen met het sparen en beleggen van uw geld. Stel het lezen niet uit; het is tijd om in jezelf te investeren. Zoals Ellis ons waarschuwt: “geld is niet statisch. Als je het koestert, zal het groeien. Als je het verwaarloost, krijg je heel weinig. Het is aan jou.” Bovendien vertelt Ellis ons: “Beleggen is niet moeilijk. Het ontwikkelen van een beleggingsmindset kost misschien wat meer moeite.” Uw geld en u kunnen u helpen die mentaliteit te ontwikkelen, en als u dat eenmaal doet, zal uw geld voor u gaan werken, zodat u uiteindelijk niet meer hoeft te werken.

Bron: Tyler Tichelaar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie