Nieuw boek leert vastgoedbeleggers rijk te worden door anderen te begeleiden

Nieuw boek leert vastgoedbeleggers rijk te worden door anderen te begeleiden

Barry Wilmeth’s Making Others Rich First biedt een frisse kijk op beleggen in onroerend goed voor zowel nieuwe als ervaren beleggers. Wilmeth, die al vele jaren in onroerend goed in de Verenigde Staten investeert, weet dat beleggen in onroerend goed niet alleen gaat over jezelf rijk maken. Het gaat er ook om anderen te helpen rijk te worden door hen kwaliteitswoningen te bieden of hen te helpen hun eerste huis te kopen, en voor degenen die nog meer willen, gaat het om het helpen van nieuwe investeerders om hun eigen financiële dromen voor succes na te streven. Ik hou van Wilmeths houding in dit boek. Hoewel sommige mensen beleggen in onroerend goed als concurrerend beschouwen, gelooft Wilmeth dat er genoeg is voor iedereen, en dat we allemaal meer krijgen als we elkaar helpen. Zoals hij al vroeg in het boek stelt: ‘We hebben een existentieel gevoel dat ons geluk afhangt van het geluk van anderen en dat geven meer geluk biedt dan ontvangen.’

Anderen eerst rijk maken is ontworpen om de vastgoedbelegger te helpen bij het beginnen met de basisprincipes van hoe te investeren, maar het is ook ontworpen om meer ervaren beleggers aan te moedigen anderen te begeleiden in de vastgoedbeleggingssector. Elk hoofdstuk bevat informatie voor zowel de mentor als de mentee, en hoewel de algemene structuur de mentee ten goede komt, denk ik dat mentoren hier veel zullen vinden om hen nieuwe ideeën over beleggen te geven.

Het boek is verdeeld in vijf secties, elk met drie of vier hoofdstukken. Die secties zijn: Op weg naar rijkdom; Het bedrijfskader instellen; Voorbereiding, opleiding en toepassing; Gemotiveerd blijven; en een rendement op uw investering behalen. Doorheen de secties deelt Wilmeth persoonlijke verhalen over investeringen die hij heeft gedaan, laat hij zien hoe de cijfers kunnen worden geanalyseerd om potentiële uitbetalingen te bepalen en of een investering de moeite waard is, en motiveert hij lezers voortdurend om actie te ondernemen.

Vooral actie ondernemen staat centraal. Wilmeth wist dat ongeacht hoeveel boeken hij las of seminars die hij volgde, hij nooit echt zou leren over beleggen in onroerend goed totdat hij actie ondernam door een onroerend goed te kopen. Die eerste actie wierp zijn vruchten af ​​in de kennis die hij verwierf door het te bezitten, en tegenwoordig bezit hij huurwoningen in de Verenigde Staten, en hij koopt en verkoopt ook regelmatig onroerend goed.

Wilmeth begrijpt dat beleggen in onroerend goed in eerste instantie eng kan zijn, maar hij stelt:

“De angst zal afnemen naarmate u meer soortgelijke deals doet. Ik zeg steeds tegen nieuwe investeerders: ‘Wacht niet om onroerend goed te kopen. Koop onroerend goed en wacht.’ Kom met beide benen op de grond door een onroerend goed te kopen en te verhuren door een gerenommeerde vastgoedbeheerder in te schakelen. Dit is geen excursie. Het is een stage. Het is on the job training (OJT). Leren uit een boek of een seminar zet je aan het denken. Leren door te doen maakt je ervaren.”

Daarnaast vertelt Wilmeth over het vinden van geld voor investeringen – van particuliere investeerders en andere bronnen. Zodra er investeringsgeld beschikbaar is, begeleidt Wilmeth de lezers hoe ze hun due diligence moeten doen bij het kopen van een woning, zodat ze slechte deals kunnen vermijden, en hij vertelt ook hoe ze kunnen herstellen als je een slechte deal sluit. Een slechte deal is geen reden om op te geven, maar een kans om van je fouten te leren.

Wilmeth neemt de lezers ook mee door alle details van bedrijfs- en belastingplanning. Hij laat ze kennismaken met wat hij de MBA-formule noemt, die bestaat uit: het controleren van uw afschrijvingen en tegoeden, het in evenwicht brengen van de boeken en het analyseren van de cijfers.

Hij vertelt ook over het belang van follow-up met anderen. U moet snel reageren, aan de telefoon zijn in plaats van te wachten op een antwoord op een e-mail, en uzelf consequent voor anderen stellen, zodat ze u helpen deals te vinden en u kunt verkopen. Zelfs als je het antwoord op iemands vraag niet weet, kan alleen reageren al leiden tot het vormen van een relatie waar je op de lange termijn profijt van kunt hebben. Al deze punten worden op deze pagina’s in detail uitgelegd, samen met advies over netwerken, vrijwilligerswerk, marketing en nog veel meer.

Maar naast alle details over vastgoedinvesteringen is de kernboodschap van het boek: het belang van mentorschap, dat Wilmeth in twee hoofdpunten samenvat: 1) “Als u nieuw bent met beleggen, zou u echt een mentor moeten hebben. , er komt een dag dat je me zult horen fluisteren: ‘Ik zei het je toch'” en 2) “Als je al een geavanceerde belegger bent, kun je meer deals sluiten en je bedrijf uitbreiden door een goede mentor te zijn aan anderen.”

Uiteindelijk kan mentoring alleen voordelig zijn voor een vastgoedinvesteerder. Zoals Wilmeth stelt:

“Uw getuigenis uit de eerste hand is veel krachtiger dan een seminar, boek of het bijwonen van een bijeenkomst van een investeerdersclub. U zult op anderen overkomen als geloofwaardig en als een rolmodel van ‘Als ik het kan, kunt u het ook’. Ik geloof de beste manier om de echte deal te zijn, is door stappen te ondernemen om je vermogen te vergroten, je verhaal te delen en vervolgens anderen te helpen rijk te worden zonder een vergoeding te vragen.”

Ja, u leest het goed – “zonder kosten in rekening te brengen.” Wilmeth beschrijft het verschil tussen coaches die wel vergoedingen vragen en echte mentoren, en zijn kijk op mentoring is daardoor verfrissend.

Veel succesvolle zakenmensen zullen proberen u te vertellen hoe u rijk kunt worden door met u te delen wat ze hebben gedaan, maar het is zeldzaam om iemand te vinden die het doet met het doel iets terug te geven in plaats van er zelf voordeel bij te hebben. Niet dat Wilmeth de persoonlijke voordelen van het helpen van anderen ontkent, maar zijn oprechte wens om eerst anderen te helpen rijk te worden, is wat dit boek onderscheidt van alle andere vastgoedboeken die al beschikbaar zijn. Of u nu nieuw bent met beleggen in onroerend goed of meer wilt leren door iets terug te geven, dit boek biedt nieuwe mogelijkheden voor u.

Bron: Tyler Tichelaar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie