Nieuwste trends in de iOS Arena

Nieuwste trends in de iOS Arena

Apple claimt de trendsetter te zijn op het gebied van technologie! Wat Apple ook in de praktijk brengt, wordt de maatstaf voor anderen om na te leven. Het is geen verrassing dat het publieksbereik van Apple voortdurend groeit. Dat betekent ook dat de concurrentie in de ontwikkeling van iOS-apps de laatste tijd enorm is geweest. In dit artikel zullen we de meest veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van de iPhone bekijken.

Swift om nog Swifter te worden…

Swift is echt Apple’s manier om te zeggen dat we nu een paar versnellingen hoger gaan. Swift heeft zijn eigen set kaders en methodologieën die zijn ontworpen om veel flexibeler en gebruiksvriendelijker te zijn om mee te werken in vergelijking met zijn voorganger Objective-C. Dit heeft het ontwikkelingsproces van de iOS-app enorm vergemakkelijkt. Ontwikkelaars over de hele wereld waren nog niet eens in het reine gekomen met alle geweldige functies van Swift dat Apple hen nog een verrassing te bieden had. De Swift 2 is onlangs naar voren gekomen als geheel nieuwe codeertaal. Het is een stap voor op de eerdere Swift 2. We kunnen zeker zijn van één ding: Swift 2 zou niet de laatste technologische vooruitgang zijn die we van Apple hebben gezien.

Locatie volgen heeft wat nodig

Moderne bedrijven willen alle informatie hebben over hun klanten en ook over potentiële klanten die interesse tonen in hun diensten. Het volgen van hun geografische locatie is van groot belang als het bedrijf meer moet weten over hun aard en neigingen. Apple vertrouwt op zijn iBeacon-technologie om die klus te klaren. Maar het is algemeen bekend dat iBeacons veel batterijvermogen verbruiken en ook een enorme invoer van gegevens vereisen. Apple zou daar zeker van op de hoogte zijn en we verwachten dat de iBeacons-technologie ofwel een soort van opknapbeurt zal ondergaan of een gezonde introductie zal ondergaan in een nieuwe benadering van locatietracering.

Verbeterde beveiliging

Het is waargenomen dat de meeste smartphone-apps erg laag scoren op de beveiligingsclassificaties. De meeste app-ontwikkelaars zullen dit als een wake-up call hebben opgevat voordat er op grotere schaal iets nadeligs gebeurt. We verwachten dat ontwikkelaars van iOS-apps dit probleem centraal zullen stellen in hun ontwikkeling en echt een aantal geavanceerde beveiligingsverbeteringen zullen introduceren in de nieuwere apps. Het bieden van een volledig beveiligde omgeving blijft misschien wel de laatste grens voor elk deskundig bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele applicaties.

Wearables en IOT-tijdperk lonkt

Het gebruik van wearables en IOT zal naar verwachting in de nabije toekomst toenemen. Apple biedt al prachtige wearables zoals Apple Watch 2 en andere IOT-hulpprogramma’s. Maar er is duidelijk het gevoel dat er meer van hetzelfde op komst is. We kunnen zien dat dit specifieke gebied van de ontwikkeling van mobiele apps een complete verbouwing ondergaat met meer futuristische functies. Een toonaangevend bedrijf voor de ontwikkeling van iPhone-apps zal in de voorhoede blijven van de nieuwste uitdagingen naarmate het tijdperk van wearables dichterbij komt.

Cloudtechnologieën om dingen op te schudden

Van de grootste en meest verwachte ontwikkeling tot nu toe misschien, zouden de cloudtechnologieën nogal wat stuiptrekkingen veroorzaken in de ontwikkelingsarena van iOS-apps. Cloudtechnologie zou het mogelijk maken om apps op meerdere apparaten te synchroniseren. Dit zou een enorme stap zijn in de richting van een naadloze gebruikerservaring. Daarnaast zouden de ontwikkelaars verder moeten werken aan het verkleinen van de app. Deze ontwikkelingen zullen een paar ontwikkelaars misschien van streek maken, maar om die surrealistische en futuristische ervaring te bieden, zal elk ontwikkelbedrijf voor iPhone-apps moeten wennen aan de behoeften van het moment.

Dit zijn de belangrijkste onthullingen die naar verwachting zullen komen in de ontwikkelingsarena van iOS-apps. Apple belooft deze keer een meer levendige en levendige gebruikerservaring te bieden, dus het is geen wonder dat het mobiele publiek in spanning zal zijn in afwachting van de komst van alles wat er in de wind is rondgefluisterd. De uitdaging voor elk gespecialiseerd bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele applicaties is om die ervaring naar de mobiele apparaten te brengen via slimme en responsieve apps.

Bron: Vishal Middha

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie