November is de maand van financiële geletterdheid

November is de maand van financiële geletterdheid

De meesten van ons denken alleen aan geletterdheid in relatie tot lezen. Deze maand is bedoeld om de term financiële geletterdheid onder de aandacht te brengen en wat het voor iedereen betekent. Het betekent niet dat u begrijpt hoe u naar uw bankafschrift moet kijken, maar eerder dat u naar uw hele financiële plan kijkt en begrijpt hoe het bij uw levensfase past.

Wanneer heeft u bijvoorbeeld voor het laatst uw levensverzekeringspolissen bekeken? Of misschien heeft u of uw partner geen actief beleid. Of weet je of je die hebt?

Levensverzekeringen zijn niet de enige trick pony uit het verleden, er zijn nu veel keuzes in hoe je het structureert. Van Term Life waarmee u de dekkingsperiode kunt kiezen, tot Whole Life, dat levenslange bescherming biedt tot kritieke ziekte. Helaas wordt onze gezondheid soms ernstig aangetast en biedt Kritieke Ziekte dekking om onze families te beschermen tegen de financiële last van onze ziekte.

Als je op een punt bent dat je niet aan het einde van je leven wilt denken, denk dan aan het begin. Het is tijd om uw eigen hoofdstuk te beginnen in de vorm van eigenwoningbezit. Je hebt je onderzoek gedaan, je nieuwe toevluchtsoord gevonden en onderhandeld over je hypotheek. Voordat u de papieren ondertekent, moet u weten hoe u uw investering kunt beschermen.

Als je besluit om kinderen aan je vergelijking toe te voegen, hoop je dat ze doorstromen naar postsecundair onderwijs. Vroeg plannen kan de financiële educatie bieden die ze nodig hebben voordat ze de schuld aangaan die daarmee gepaard kan gaan.

Elke levensfase biedt de mogelijkheid om uw huidige financiële situatie te herzien en aan te passen voor de toekomst. Het kan moeilijk zijn om al uw opties te kennen en soms nog moeilijker om door de bomen het bos te zien bij het beoordelen van uw eigen vermogen. Als je hulp nodig hebt, zijn we er.

Bron: Doug Buss

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie