Offshore-ontwikkeling van Android-applicaties – Android-app-ontwikkelaar inhuren of freelancer zoeken?

Offshore-ontwikkeling van Android-applicaties – Android-app-ontwikkelaar inhuren of freelancer zoeken?

Android van Google heeft een revolutie teweeggebracht in de markt voor mobiele apps. Een tijdje leek het erop dat de iPhone de smartphonemarkt volledig zou domineren, maar de torenhoge populariteit van Android OS heeft het spel veranderd. Programmeurs en ontwikkelaars zijn dol op Android omdat het hen gemakkelijker maakt om dynamische en baanbrekende apps te ontwikkelen. Professionele ontwikkelaars van Android-apps zijn ook dol op het feit dat Android OS gratis, open source software is.

De ontwikkeling van Android-applicaties heeft snel terrein gewonnen op de markt voor de ontwikkeling van mobiele apps, omdat het levert wat de mobiele gebruikers willen. Dit platform is perfect voor de ontwikkeling van feature-rijke, snelle, dynamische, aantrekkelijke en efficiënte apps. Een aantal mensen kiest dan ook voor Android applicatie-ontwikkeling.

Offshore Android-ontwikkeling: wanneer en waarom?

Als u besluit een app voor Android te ontwikkelen en u niet over de vaardigheden en het personeel beschikt die nodig zijn voor de ontwikkeling van Android, moet u iemand anders vragen om dit te doen. Als de persoon die je inhuurt het niet goed doet, is je app gedoemd tot vergetelheid.

Ook kan een ervaren professionele Android-app-ontwikkelaar te duur blijken te zijn. Als u niet over een diepe portemonnee beschikt, kunt u het kostenvoordeel van het uitbesteden van uw project niet negeren. Wanneer u uw project uitbesteedt, kunt u een freelancer zoeken of een professionele app-ontwikkeling inhuren bij een softwareontwikkelingsbedrijf.

‘Freelancer’ en ‘Hired Developer’: wat betekenen deze woorden echt in termen van Android-app-ontwikkeling?

Een aantal freelancers plaatsen hun profiel op diverse sites die freelancers helpen om in contact te komen met potentiële werkgevers. Veel van deze freelancers zijn professionele ontwikkelaars met fulltime banen, terwijl nogal wat van de profielen worden gemaakt door agenten die projecten proberen te pakken en vervolgens voor een commissie aan ontwikkelaars doorgeven.

Een ingehuurde ontwikkelaar is een persoon die al als fulltime ontwikkelaar werkt in een softwareontwikkelingsbedrijf (meestal een offshore-locatie). U betaalt het bedrijf een bepaald bedrag en ‘huurt’ de diensten van de ontwikkelaar in voor een bepaalde duur of voor een bepaald project. Het bedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor het project en belooft de ingehuurde ontwikkelaar infrastructuur en technische ondersteuning te bieden.

Voors en tegens: freelancers en ingehuurde ontwikkelaars voor de ontwikkeling van Android-apps

Als u een freelancer kiest voor uw Android-toepassingsontwikkelingsproject, kan het zijn dat u een heel leven moet wachten totdat hij/zij het project heeft voltooid. Het probleem is dat je niets weet over de freelancer, en bij gebrek aan een juridische overeenkomst kun je niet veel doen als de freelancer je project voor onbepaalde tijd uitstelt.

Het is ook niet eenvoudig om freelancers te vinden voor Android-ontwikkeling, omdat dit ontwikkelingsgebied nog niet zo populair is als iPhone-ontwikkelaars op offshore-locaties. Maar misschien heb je geluk en vind je een toegewijde freelancer: in dit geval kun je goed werk gedaan krijgen voor een spotgoedkope prijs.

Zolang u uw Android-ontwikkelingswerk toevertrouwt aan een professionele ontwikkelaar van een gerenommeerd bedrijf, hoeft u zich geen zorgen te maken over kwaliteit of tijdige levering. Hoewel deze aanpak zorgt voor kwaliteitsontwikkeling, kost het iets meer dan freelance.

Wat moet men dan doen?

Freelance Android-app-ontwikkeling is een nogal riskante onderneming, maar als je een gereputeerde freelancer kent die al voor je vrienden of kennissen heeft gewerkt, heb je goud gevonden. Als u echter hunkert naar veiligheid en zekerheid dat uw Android-toepassingsontwikkelingsprojecten op tijd en tegen kosten worden voltooid, kunt u beter een app-ontwikkelaar inhuren van een gerenommeerd mobiel ontwikkelingsbedrijf.

Bron: Albert Moody

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie