Omaha-verzekeringsagent zegt dat dit een geldgesprek is dat u zou moeten hebben met uw student van de universiteitsleeftijd

Omaha-verzekeringsagent zegt dat dit een geldgesprek is dat u zou moeten hebben met uw student van de universiteitsleeftijd

OMAHA, Neb.-College-studenten pakken hun koffers en maken zich klaar om naar huis te gaan voor de zomer. Voor velen was het afgelopen jaar de eerste keer dat ze hun eigen was, lessen en avondklok – en hun eigen bankrekeningen – beheerden zonder hun ouders.

Dit gaat door als een tijd van overgang voor veel jongvolwassenen en hun ouders. Ze zullen wat hulp van je nodig hebben terwijl ze blijven groeien in hun nieuwe financiële verantwoordelijkheden en leren hoe ze een leven lang van goed geldbeheer kunnen genieten.

Hier zijn een paar tips van Manley om met je studenten in de universiteitsleeftijd te praten voordat ze volgend najaar teruggaan naar de campus:

Help uw student met een budget te werken. Budgetteringsdoelen en prioriteiten veranderen in de loop van de tijd. Als uw kind een deeltijdbaan had terwijl hij of zij op de middelbare school zat, lag de prioriteit waarschijnlijk bij het opbouwen van een spaarpotje. De hoofdprioriteit van een student is waarschijnlijk niet sparen, maar eerder om erachter te komen hoe je gespaard geld het hele semester of tot de zomer kunt verdienen. Ouders kunnen een student helpen bij het specificeren en prioriteren van alle dingen die de student moet kopen, zoals kleding en diversen, studieboeken, de kosten van een auto of mobiele telefoon.

Houd rekening met fouten en laat je leerling ze corrigeren. Hoe goed het budget van de student ook is, er zullen fouten worden gemaakt. Sommige zijn klein, zoals wanneer een student gewoon vergeet te budgetteren voor minder uren werken bij een deeltijdbaan tijdens een week tentamens of een onbetaalde ziektedag. Als dat gebeurt, kan een beetje hulp van mama of papa passend zijn. Maar soms zijn fouten groot, het resultaat van te veel en te weinig verdienen, en de student heeft geen geld meer voor het einde van het eerste semester. In dit geval, hoe moeilijk het ook is, laat je student niet vrij. Help hem een ​​manier te vinden om het probleem op te lossen. Als de student op de campus woont en je hebt betaald voor een maaltijdplan, zal hij niet verhongeren. Misschien moet hij een manier vinden om een ​​paar uur meer te werken, of ervoor zorgen dat hij tijdens de zomervakantie een paar dollar verdient.

HEB HET GESPREK. Meer specifiek, het gepraat over creditcards, en hoeveel creditcardmaatschappijen studenten verleiden om rekeningen te openen. Laat je student zien hoe lang het duurt om zelfs een klein bedrag aan schulden af ​​te betalen (hier is een handige rekenmachine). Zelfs een klein saldo van $ 3.000 kan wel 10 jaar duren om af te betalen, en gedurende die tijd zou de lener alleen al meer dan $ 2.200 aan rente hebben betaald. Studieleningen, autoleningen en uiteindelijk hypotheken worden vaak als een goede schuld beschouwd. Maar creditcards in de handen van onervaren gebruikers kunnen rampzalig zijn.

Laat de leerling weten dat je gaat controleren. Controleer af en toe het banksaldo van je student. Kijk naar de uitgaven en stortingen en zorg ervoor dat ze op schema ligt om zijn geld in de zomer te verdienen. Naarmate de tijd verstrijkt en de student beter met geld omgaat, kun je haar het zonder jouw hulp laten afhandelen.

College is zo’n opwindende tijd, en een tijd waarin jonge volwassenen niet alleen academische lessen leren, maar ook levenslessen. Ze hebben je nog steeds nodig om hen te laten zien hoe ze kunnen voorkomen dat ze geldfouten maken en hoe ze de fouten die ze onderweg maken kunnen herstellen.

###

Over de auteur: Door hard werken, toewijding en zowel hartstochtelijk als professioneel aanwezig te zijn bij de behoeften van klanten, hebben Manley en zijn kleine team van zijn Farmers Insurance-bureau in Omaha, Nebraska het bureau uitgegroeid tot het grootste Farmers Insurance-bureau in de staat. Zijn agentschap is ook het op één na grootste voor de hele Farmers Insurance-regio. Manley’s dienst aan de gemeenschap omvat ondersteuning van het Siena/Francis-huis, Restoration Exchange, Homeward Bound-dierenredding, het Ronald McDonald House en The Stephen Center.

Bron: Mick Manley

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie