Ondertekende en niet-ondertekende ActiveX-besturingselementen

Ondertekende en niet-ondertekende ActiveX-besturingselementen

ActiveX is een tool of een set regels die een programma bepaalt hoe het moet functioneren. Het zou omschreven kunnen worden als specificaties die aangeven hoe applicaties voor Windows met elkaar moeten praten. Als iemand een ActiveX-besturingselement bouwt, kunnen ze het in een andere toepassing plaatsen die begrijpt hoe ActiveX-besturingselementen moeten worden gehost. Veel sites vereisen dat u ActiveX-besturingselementen downloadt en gebruikt, die rondslingeren en het register van het systeem vervuilen. Dit vertraagt ​​het systeem en het is belangrijk om het register van tijd tot tijd op te schonen. Om dit te doen heb je een register cleaner nodig. Er zijn veel freeware registry cleaners op het internet. Download een gratis registeropruimer voor uw systeem en ruim uw register op.

Hoe gebruiken we ActiveX-besturingselementen?

Wanneer een browser ActiveX-componenten detecteert die zijn ingebed in de webpagina, verwijst de browser naar de ‘CLASSID’ in de webpagina om te bepalen of de vereiste ActiveX-besturingselementen aanwezig zijn in het computersysteem. Als de bedieningselementen niet aanwezig zijn, downloadt de browser de bedieningselementen automatisch. Nadat u klaar bent met deze besturingselementen, blijven ze in uw systeemregister. Een registervensteropruimer zal het register voor u opschonen en uw systeem versnellen.

ActiveX-besturingselementen en computerbeveiliging

Omdat ActiveX-besturingselementen in VBScript zijn geschreven, zijn het programma’s en in tegenstelling tot Java-applets kunnen ze met kwaadaardige bedoelingen worden ontworpen. Nietsvermoedende gebruikers zullen ActiveX-besturingselementen downloaden van onbekende sites die de inhoud volledig vertrouwen en eindigen met heel wat schade aan hun systeem of verliezen gegevens door online diefstal. Dit is de reden dat Microsoft met het handtekeningsysteem voor de ActiveX-besturingselementen kwam. Met dit systeem kan een ontwerper van besturingselementen zijn besturingselementen digitaal ondertekenen met behulp van een online handtekeningbevoegdheid. Wanneer u later een webpagina bezoekt die het besturingselement gebruikt, kan uw browser controleren of de persoon die het heeft ondertekend, het besturingselement heeft geschreven. Dit garandeert niet dat de besturing veilig is, maar je hebt in ieder geval enige hoop dat je weet wie de besturing echt heeft geschreven.

Terwijl u webpagina’s blijft bezoeken, kunnen de pagina’s deze bedieningselementen blijven downloaden en uw systeemregister volproppen, dat moet worden opgeschoond met registeropschoonprogramma’s om uw systeem efficiënt te laten werken. Dit is het belangrijkst wanneer iemand een besturingselement kopieert van de ene website naar de andere. De handtekening laat u weten wie de oorspronkelijke auteur was. Meestal, als de besturing digitaal is ondertekend met dit online beveiligingssysteem, downloadt Windows de besturing automatisch en als de besturing het beveiligingshandtekeningsysteem niet doorstaat, geeft de browser een waarschuwingsbericht weer en geeft de gebruiker de mogelijkheid om de besturing op zijn of haar locatie te downloaden. discretie.

Dit is eigenlijk het belangrijkste verschil tussen ondertekende en niet-ondertekende ActiveX-besturingselementen.

Bron: A Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie