Online sweepstakes, games en wedstrijden: navigeren door juridische problemen en valkuilen

Online sweepstakes, games en wedstrijden: navigeren door juridische problemen en valkuilen

Online sweepstakes, games en wedstrijden zijn steeds populairder geworden dankzij het wijdverbreide gebruik van sociale media en iOS-applicaties. Bedrijven zien echter vaak de noodzaak over het hoofd om de juiste documentatie en richtlijnen op te nemen die vereist zijn door staats- of federale wet- en regelgeving. Bovendien maakt de nieuwe technologie van vandaag het voor web-/app-gebruikers vaak mogelijk om gekloonde items in te dienen of anderszins online regels te omzeilen. Evenzo kan het verzamelen van persoonlijke informatie voor sweepstakes, online games en wedstrijden een verscheidenheid aan geheel verschillende juridische problemen veroorzaken, vaak buiten het medeweten van het gastbedrijf. Voorzichtigheid is geboden voordat nieuwe loterijen, games of online wedstrijden worden gelanceerd.

Een van de grootste uitdagingen bij online sweepstakes en games zijn de verschillen per staat in regels en voorschriften. Voordat een nieuwe sweepstake, online wedstrijd of game wordt gelanceerd, moet de host controleren of deze voldoet aan de wetten in elke staat waar deze beschikbaar wordt gesteld. Dit vereist vaak een analyse van de wetten van elke staat, aangezien veel loterijen, games en wedstrijden beschikbaar worden gesteld aan inwoners van alle 50 staten, gezien de aard van internet en iOS/Android-applicaties. Sommige staten vereisen registratie voor bepaalde soorten wedstrijden.

Naast de staatswetten moeten hosts van online games de naleving van federale regelgeving en wetten, zoals de Children Online Privacy Protection Act (“COPPA”) en vergelijkbare privacywetten verifiëren. Gezien het wereldwijde karakter van internet, moet er worden gelet op de vraag of naleving van buitenlandse wetten nodig is of dat toegang tot de internetsweepstake, het spel of de wedstrijd beperkt is tot Amerikaanse deelnemers. De wetten van Europese landen voorzien bijvoorbeeld in strengere privacybeperkingen dan de Amerikaanse e-commercewetgeving.

Hoewel bedrijven zelf in staat kunnen zijn om te voldoen aan de nationale en federale regelgeving, is het raadzaam om een ​​e-commerceadvocaat in dienst te nemen vanwege de complexiteit van het juridische landschap. De eerste stap is om het bijbehorende promotiemateriaal en de online regels te evalueren om te voorkomen dat de federale en staatswetten worden geschonden, inclusief online privacywetten. Vervolgens zal de e-commerceadvocaat waarschijnlijk het volledige kader van de wedstrijd, het spel of de sweepstake analyseren om te zorgen voor algehele naleving van zowel de staats- als de federale wetgeving zoals deze van toepassing is op de klant. Zoals vermeld, kan dit registratie in bepaalde staten en het plaatsen van obligaties vereisen. Ten slotte zal de advocaat algemene richtlijnen opstellen als referentie voor gebruik bij toekomstige promoties. Deze richtlijnen kunnen worden gebruikt om de kosten voor toekomstige online sweepstakes, wedstrijden en games te verlagen.

Disclaimer – Zoals bij elke bespreking van juridische onderwerpen, is dit artikel alleen bedoeld als educatief, en is het geen vervanging voor juridisch advies, noch biedt het juridisch advies of vormt het een advocaat-cliëntrelatie met de lezer. Zoek a.u.b. juridisch advies voordat u een beslissing neemt. Houd er ook rekening mee dat dit artikel waarschijnlijk niet zal worden bijgewerkt, dus de wet en omstandigheden kunnen zijn gewijzigd tegen de tijd dat u dit artikel hebt gelezen.

Bron: Darin M Klemchuk

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie