Ontdek hoe wifi beter kan

Ontdek hoe wifi beter kan

Degenen die in grote appartementen of privéwoningen wonen, hebben vaak te maken met een situatie waarin één draadloze router, hoe goed deze ook is, geen volledige en consistente wifi-dekking in het hele huis kan bieden. Hierdoor is in de ene kamer de snelheid perfect, en in het andere deel van het huis zijn er zogenaamde dode zones waar het signaalniveau ofwel te laag is om bruikbaar te zijn, ofwel helemaal verdwijnt.

Tot voor kort werd dit probleem ‘opgelost’ door een tweede router te installeren, en de belangrijkste functie was ondersteuning voor de repeatermodus. Wat betekent dat? Kortom, meer moeite, en vaak meer problemen! Je kunt de tweede router configureren om het signaal van de eerste uit te breiden, waardoor een verbinding wat stabieler wordt. Maar hoewel het dekkingsgebied aanzienlijk toeneemt en stabiliseert, is er nog een ander probleem: de verbindingssnelheid op elke nieuwe repeater daalt merkbaar.

Eero is een geweldig voorbeeld van het nieuwe type wifi-systemen, omdat ze de eerste wifi-producten voor thuis ontwikkelden die speciaal zijn gemaakt om dit probleem op te lossen, met behulp van een technologie die ‘Mesh Networking’ wordt genoemd. Helaas was de verkoop van eero voorheen beperkt tot de VS, maar je kunt nu eero kopen in Australië, dus we dachten dat het tijd was om mensen te helpen de nieuwe manier van werken te begrijpen en waarom Mesh Networking de juiste keuze is!

Het eero (of elk Mesh Network) Wi-Fi-systeem bestaat uit verschillende apparaten: ten minste één ‘basisstation’ en verschillende kleinere, goedkopere bakens, ontworpen om waar nodig overal in te passen en de netwerkdekking uit te breiden. De meeste producten hebben voorgeconfigureerde pakketten die bedoeld zijn voor huizen van bepaalde afmetingen – eero heeft pakketten voor huizen met 1-2, 2-4 en 3-5+ slaapkamers die bestaan ​​uit 1 eero + 1 Beacon, 1 eero + 2 Beacons en 3 respectievelijk.

Om in te stellen, volstaat het om één Eero-apparaat op het netwerk aan te sluiten en andere toegangspunten in afgelegen kamers te plaatsen die een stabiel wifi-signaal bieden. Eero-ingenieurs hebben een mesh-netwerkmodel geïmplementeerd, wat betekent dat alle knooppunten formeel gelijk zijn en dat het systeem zichzelf beheert.

Dus, in tegenstelling tot het “router, naar repeater 1, naar repeater 2” -schema, waarbij de belangrijkste router wordt gebruikt om alle netwerk- en routeringsproblemen te beheren en de andere apparaten gewoon proberen die informatie door te geven als domme extenders, alle drie eero-apparaten zijn volwaardige routers, die een mesh-netwerk creëren waarbij elk knooppunt dient als een overgangspunt voor een ander knooppunt in het systeem, en samenwerken om een ​​gelijkmatig verdeeld krachtig signaal door de hele mesh te geven. Dit elimineert dode hoeken en zwakke punten in je wifi thuis – overal waar je wifi hebt binnen de Mesh, heb je een sterk signaal.

Ook onderdeel van deze nieuwe generatie wifi-systemen is de mogelijkheid voor integratie met een speciale app op je telefoon om eenvoudig beheer van alle aspecten van het systeem, snelheidstests en meer mogelijk te maken. Als je ooit hebt moeten inloggen op een raar webadres en een lelijke, verwarrende webinterface hebt gebruikt om een ​​router te configureren, weet je hoe belangrijk dit is. De eero-app biedt bijvoorbeeld niet alleen alle beheerfunctionaliteit die u zou verwachten, maar kan ook automatisch verbinding maken met uw draadloze netwerk, zien hoeveel apparaten met het netwerk zijn verbonden, de snelheid van uw netwerk testen en zien hoeveel verkeer er wordt verbruikt. Deze nieuwe systemen zijn ook slim genoeg om automatisch updates en verbeteringen te installeren die ervoor zorgen dat het systeem veel stabieler werkt – ze blijven veilig en up-to-date, zonder dat er ‘gepruts’ aan te pas komt.

Hoewel we graag alle functies opsommen die mogelijk worden gemaakt door deze systemen met een speciale app, maar ze variëren en de tijd is kort! Dat gezegd hebbende, denken we dat je gemakkelijk een nieuw netwerk kunt maken vanaf je smartphone of snel een gast kunt toevoegen zonder je wachtwoord te hoeven delen of onthouden – tijdbesparing supereenvoudig gemaakt met een paar tikken op je telefoon – beoordeel een snelle vermelding.

Ten slotte, hoewel routers in het algemeen lelijke beesten kunnen zijn, bezaaid met antennes en kabels, zijn sommige van deze nieuwe generatie routers mooi genoeg om in elk huis een prominente plaats in te nemen. Aangezien we allemaal wifi in huis hebben, is het verbazingwekkend dat het zo lang heeft geduurd voordat het ontwerp van deze apparaten een belangrijke overweging werd (ik denk dat Apple vroeger mooie routers maakte, maar ze waren de uitzondering en zijn nu volledig verouderd met hun WiFi-routertechnologie). Nogmaals, als voorbeeld, het eero-ontwerp is extreem minimalistisch en elegant – het lijkt op het soort apparaat dat Apple zou kunnen uitbrengen als ze zouden besluiten om weer relevant te worden in wifi…

We hopen dat dit je heeft geholpen om erachter te komen wat Mesh Networking is, waarom het beter is dan oudere wifi-systemen en hoe het dat lukt, en we hopen dat je nu geïnteresseerd bent in het bekijken van de beschikbare opties. Sneller en beter wifi is mogelijk! Als u op zoek bent naar meer informatie, zou het typen van trefwoorden zoals ‘Mesh Networking’ in Google u voldoende moeten opleveren.

Veel succes en moge je video’s nooit meer pauzeren om te bufferen!

Bron: Zach Charge

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie