Ontwerptips die u zullen helpen een rijke tuin te creëren

Ontwerptips die u zullen helpen een rijke tuin te creëren

Je tuinontwerp hoeft geen grote, saaie puinhoop te zijn. Het kan eenvoudig en mooi zijn als je om je heen kijkt en echt nadenkt over wat je probeert te bereiken. Onthoud dat het geen doel op zich is – het is een plek om te ontspannen, te genieten en wat frisse lucht en zonneschijn te krijgen.

Planning is een prachtige manier om door het proces te gaan. U kunt beginnen met te overwegen welke elementen voor u het belangrijkst zijn en hoe u deze in uw ontwerp kunt integreren.

Neem vervolgens de tijd om na te denken over waar u uw tuin wilt plaatsen. Hoewel uw planten, bloemen of andere planten erg belangrijk zijn, is het algemene gevoel van uw tuin iets waar u ook rekening mee moet houden. Hoeveel natuurlijk licht krijg je? Hoe vaak heb je de neiging om water te geven?

Hoe groot is uw tuin? Moet het een groot of klein gebied zijn? Heb je ruimte nodig voor ruimtedieren om los te laten? Moet je banken en ander buitenmeubilair toevoegen? Moet u ramen of luiken toevoegen?

Bent u van plan om cement of bakstenen of stenen te gebruiken voor de aanleg van uw tuin? Als dat het geval is, moet u rekening houden met deze materialen. Denk ook aan het weer in uw omgeving en hoe vaak u tuinafval moet opruimen. Bedenk of uw tuin ooit is bevlekt door pesticiden of andere chemicaliën, en zorg ervoor dat u dit ook in uw ontwerp opneemt.

Alleen omdat u van plan bent een zomerse bloemenshow te houden, betekent dit niet dat u een grote tuin of eenvoudige landschapsontwerpen moet hebben. Zorg ervoor dat u rekening houdt met alle verschillende dingen die u mogelijk in uw ontwerp moet opnemen.

Ook uw tuinontwerp hoeft niet extravagant te zijn. Zorg ervoor dat u uw ontwerp eenvoudig en eenvoudig houdt en laat uw creativiteit het overnemen. Maak het niet te simpel; geef je tuin een beetje flair.

Houd het ook simpel, overweeg ook hoe u de natuurlijke kleuren en texturen van uw tuin kunt matchen. Wilt u bijvoorbeeld verschillende kleuren gras? Wil je stenen met dezelfde kleur als je gras?

Bedenk ook hoe je je tuin gaat inrichten. Het is niet genoeg om alleen bloemen te hebben; wat wil je met ze doen? Wil je dat ze omringd worden door andere planten of is het beter om stenen te gebruiken?

De tuin is echter niet de enige plek waar u rekening mee moet houden. Bedenk hoe u uw tuinmeubilair en ramen wilt gebruiken, en houd in gedachten welke planten en bloemen goed zullen groeien in uw omgeving.

Of u nu besluit een professionele tuinarchitect in te huren of het zelf doet, onthoud dat een tuinontwerp geen duur en tijdrovend project hoeft te zijn. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en wees altijd creatief. Bekijk afbeeldingen, luister naar suggesties en wees niet bang om te experimenteren.

Bron: Dan Licamara

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie