Ontwerptips voor WordPress-sites

Ontwerptips voor WordPress-sites

Er is een reden waarom WordPress de keuze is van de meeste mensen als het gaat om bloggen of het opzetten van een website. Sterker nog, er zijn er meerdere. Laten we eens kijken of we dit voor u kunnen opsplitsen in een WordPress Design Guide.

Wat is WordPress?

WordPress is een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van websites. Het heeft een heleboel gebruikers. In feite wordt 24% van alle webpagina’s gemaakt op WordPress. Meer dan 500 nieuwe sites per dag verschijnen… allemaal met dank aan WordPress. Als je overweegt een website te starten en je hebt niet veel ervaring, dan is WordPress waarschijnlijk de beste optie.

Professionele thema’s

Thema’s bepalen de look en feel van uw website. WordPress lijkt voor elk wat wils te hebben. Ze hebben een heleboel gratis thema’s waaruit u kunt kiezen wanneer u begint met het ontwerpen van uw site. Als je niets vindt dat je leuk vindt, blader dan door de betaalde thema’s (Premium-thema’s). U wilt een thema kiezen dat uw bedrijf vertegenwoordigt. Als je niet kunt kiezen tussen een stel, kun je dit later wijzigen. Als je eenmaal een bepaalde look hebt ontwikkeld die bij je merk past, wil je die ook behouden. Je kunt er het beste mee spelen in de ontwerpfase voordat je live gaat

Plug-ins

Vraag iemand over het ontwerpen van een site via WordPress, en ze zullen waarschijnlijk antwoorden door je te vertellen dat het allemaal om de plug-ins gaat. Dit zijn software en programma’s die kunnen worden gebruikt in combinatie met WordPress-sites. Omdat ze zijn ontworpen om “in te pluggen”, zijn ze allemaal klaar om te communiceren met WordPress. Deze zijn ontworpen om u tools te geven waarmee u inkomsten kunt genereren met uw site, uw marketing kunt uitbreiden en interactie kunt hebben met uw publiek.

Het dashboard

In WordPress is het Dashboard de plek waar het allemaal gebeurt. Het is de plek die alles voor je bij elkaar houdt. Je hebt toegang tot berichten, pagina’s, statistieken en analyses… voer de show uit vanaf het dashboard.

Uw domeinnaam

Een van de eerste dingen die u doet, is een domeinnaam kiezen. U heeft drie belangrijke keuzes die u moet overwegen:

  • uwnaam.com

  • uwbedrijfsnaam.com

  • beschrijvingvanuwbedrijf.com

Werk toe naar een domeinnaam die u uniek identificeert. Als u uw persoonlijke naam kiest, is dat een geweldige naamsbekendheid, maar wat als u uw bedrijf verkoopt, of zelfs de domeinnaam zelf? Wil een koper jouw naam als domeinnaam? Neem hier even de tijd voor.

Web hosting

Nadat uw site is ontworpen, moet u beslissen welk hostingbedrijf u gaat gebruiken. Ze geven uw site een plek om te wonen.

Hier zijn enkele opties voor het vinden van een webhostingservice:

Gedeelde webhosting –

De server wordt gedeeld door andere websites. Dit is de goedkoopste optie en is logisch voor de meeste kleine sites.

Webhosting doorverkoper –

Dit is in feite shared hosting met extra tools, zoals factureringssoftware en beheertools.

Cloudgebaseerde webhosting –

Het voordeel hiervan is dat de server een enorme toestroom van verkeer aankan in plaats van te crashen

Virtuele privéserver –

De Virtual Private Server vertegenwoordigt een compromis tussen shared hosting en het bezitten van uw eigen server.

Toegewijde webserver –

In dit scenario huurt u één fysieke server van een hostingbedrijf

Beheerde WordPress-hosting –

Hier helpt de hostingprovider om dingen up-to-date te houden om beveiligingsbedreigingen en hackers af te schrikken.

WordPress-ontwerpers

Sommige mensen genieten van het creatieve proces. Anderen… niet zo veel! U weet waarschijnlijk in welk kamp u zich bevindt. Als het ontwerpen en maken van uw website ontmoedigend klinkt, is er hulp voor u!

De meeste websiteontwerpers gebruiken WordPress om professionele websites te ontwerpen, dus u zult geen problemen hebben om er een te kopen die dat wel doet.

Ze nemen uw ideeën en visie over en brengen het voor u aan de gang!

WordPress juridische pagina’s

Juridische pagina’s voor uw website zijn een absolute noodzaak. Gelukkig heeft WordPress ze beschikbaar als een van de vele plug-ins die ze aanbieden. U kunt een privacybeleid en andere juridische kennisgevingen op uw site opnemen, op basis van uw bedrijfsmodel.

WordPress-ondersteuning

Een ander leuk aspect van het gebruik van WordPress voor je webdesign is de ondersteuning die ze hebben. Als je vragen hebt, of hulp nodig hebt om op het goede spoor te blijven, neem dan contact op met deze mensen en zij zullen je repareren!

Dingen om in gedachten te houden bij het ontwerpen van uw website

1) Probeer uw website gericht te houden op uw klant en wat u voor hen kunt doen! Over jezelf of je bedrijf gesproken – “Ik heb dit gedaan. Ik doe dat.” Is niet boeiend en trekt geen klanten aan. Welk probleem van hen ga je oplossen?

2) Houd het:

  • Professioneel

  • Op perspectief gericht

  • Overredend

3) Zorg ervoor dat de algehele look schoon en modern is

4) Zorg ervoor dat alle media op de site bij uw bedrijf passen

5) Voeg een duidelijke call to action toe – Wat wilt u dat uw klanten vanaf dat moment doen? Klik? Telefoongesprek? Inschrijven?

6) Vermijd te veel tekst, vooral op de homepage.

Laat uw website uw ambassadeur zijn

Uw site moet ontworpen zijn om klanten en potentiële klanten aan te trekken. Houd het boeiend. Maak er verschillende soorten inhoud voor. Houd een blog bij om mensen op de hoogte te houden van uw bedrijf, eventuele promoties, enz.

Zorg ervoor dat u uw site promoot op sociale media om verkeer naar uw site te leiden. Het maakt niet uit hoe geweldig je site is als niemand hem ziet.

Gebruik SEO-tools (Search Engine Optimization), beschikbaar op WordPress en via plug-ins, om de positie van uw pagina te verbeteren. Wanneer mensen in uw bedrijf zoeken, wilt u op de eerste pagina staan. Zeer weinig zoekopdrachten halen de tweede pagina.

Biedt bezoekers iets in ruil voor hun e-mailadres en aanmelding voor uw mailinglijst. Het wordt een digitaal rapport, eBook of whitepaper. Maak er iets van waar ze interesse in hebben.

Veel plezier met ontwerpen! Je bent onderweg!

Bron: Cat Harvey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie