Ontwikkeling van Android-applicaties nu aangepast

Ontwikkeling van Android-applicaties nu aangepast

Android-applicaties worden steeds populairder vanwege de kenmerken zoals betrouwbaarheid en robuustheid. In de markt vind je veel mobiele telefoons met het Android-platform. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat Android open source is en dat het heel eenvoudig is om er toegang toe te hebben en het te gebruiken. Het is nu noodzakelijk geworden om de gebruikers van op Android gebaseerde smartphones als een ander marktsegment te beschouwen. Dit marktsegment gaat proberen toegang te krijgen tot internet via de op Android gebaseerde smartphones die ze hebben. Dit insinueert dat de websites compatibel moeten zijn met het Android-platform. Hierdoor is de vraag naar Android-applicaties toegenomen.

Android is een groep softwareprogramma’s die speciaal bedoeld is voor de mobiele apparaten. Het bestaat uit een besturingssysteem (OS), de belangrijkste toepassingen en de middleware. De apparatuur en API’s die nodig zijn om de applicatie-ontwikkeling op Android te starten, worden geleverd door de Android SDK. De Android SDK heeft ook een op QEMU gebaseerde handset-emulator, voorbeeldcode, tutorials en documentatie. Voor het ontwikkelen van de Android-applicaties moet de programmeertaal Java worden gebruikt.

De functies van Android zijn verantwoordelijk voor zijn populariteit. De geïntegreerde browser is gebaseerd op de WebKit-engine, een open source. Het applicatieraamwerk maakt vervanging en hergebruik van de componenten mogelijk. De 3D-graphics rekenen op de specificatie van Open GL ES 1.0. Hierin is de hardwareversnelling optioneel. Ondersteuning van media zoals gewone video, audio en afbeeldingen is uitgebreid in verschillende formaten zoals H.264, MPEG4, AMR, MP3, PNG, AAC, JPG en GIF. De omgeving van de ontwikkeling van Android-applicaties omvat de foutopsporingstools, apparaatemulator, prestatieprofilering, geheugen en Eclipse IDE-plug-in. Voor de mobiele telefoons is de virtuele machine van Dalvik geoptimaliseerd. Voor functies zoals beheer van low-level geheugen en threading is de virtuele Dalvik-machine afhankelijk van de Linux-kernel. De graphics zijn geoptimaliseerd met behulp van een aangepaste bibliotheek van 2D-graphics. De SQLite wordt gebruikt om de gegevens gestructureerd op te slaan. Deze lijst bevat de hardwareafhankelijke functies zoals een GSM-telefoonsysteem, Wi-Fi, EDGE, Bluetooth, 3G, versnellingsmeter, GPS, camera en kompas.

Omdat Android een open source is, hebben de applicatie-ontwikkelaars de vrijheid om de toegangslocatie-informatie, apparaathardware te gebruiken, de achtergrondservices uit te voeren, toe te voegen aan de statusbalkmeldingen en alarmen in te stellen. De lijst met voordelen stopt niet totdat de gemeenschap van ontwikkelaars stopt met bijdragen aan de ontwikkeling ervan.

Android is een open source en hierdoor is het heel goed mogelijk dat de ontwikkelde applicatie vergelijkbaar is met die van anderen. Een succesvolle Android-applicatie moet worden aangepast om uniek te zijn. Voor een unieke Android-applicatie die is ontwikkeld, moet je de diensten inhuren van een professionele en technisch bedreven serviceprovider voor de ontwikkeling van Android-applicaties.

Bron: Alan L Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie